Sociale mediers rolle (herunder særligt Facebook og Twitters) i forbindelse med spredningen af misinformation på internettet har længe været til heftig diskussion.

Et af Twitters seneste tiltag i kampen mod misinformation er et mærkat, der påklistres opslag med manipuleret indhold.

Nu er mærkatet for første gang blevet taget i brug.

Det drejer sig om en video af den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden, som Dan Scavino, Det Hvide Hus’ ansvarlige for sociale medier og assistent for præsident Donald Trump, har delt på Twitter, og som Donald Trump har retweetet (det vil sige delt med sine egne følgere).

Videoen viser Joe Biden falde lidt over ordene for så at sige, at man kun kan genvælge Donald Trump. Her stopper videoen, og her starter problemet.

For videoen er selvfølgelig klippet, så den efterfølgende kontekst, hvor Joe Biden uddyber, at Trump vil blive genvalgt, hvis præsidentvalget kommer til at handle om at beskyde hinanden, ikke er med.

Screenshot-Manipulated.jpeg

Det gør den til manipulated media ifølge Twitter.

Folk på Trump-fløjen er naturligvis uenige, og peger på, at der ikke er manipuleret med indholdet, men udelukkende klippet – som med alle andre videoer på Twitter, lyder argumentet.

Twitter er af andre blevet kritiseret for at være for langsomme i deres reaktion. 18 timer tog det nemlig, før videoen blev påduttet mærkatet.

På Facebook florerer videoen imidlertid stadig uden nogen tilhørende bemærkning.

Se videoen, der er blevet markeret herunder. Nederst finder du klippet i kontekst.