50 julegaver til manden

50 julegaver til manden

Julegaver: 50 ting, vi ønsker os

Traditionen tro giver vi her 50 bud på de bedste julegaver.

 

1.Vegetabilsk kamerataske

Field Camera Bag fra Tanner Goods er ikke som kamera-tasker er flest med sit ydre i vegetabilsk behandlet kanvas med forstærkninger i engelsk bridle leather. Men det er også hele pointen, hvis man vil bære sit grej i en stilet indpakning, der kommer til at ældes med ynde.

Pris: 1.550 kr. på gefiongiftsandgoods.dk

2. Rytteriet

Edge 1030 er markedets måske mest avancerede 3,5" cykelcomputer, der med funktioner som Trendline Popularity Routing bruger milliarder af data fra Garmin Connect til at vise de bedste ruter for både landevejs- og MTB-ryttere. Der er også en ’rytter til rytter’-meddelelsesfunktion, så man kan holde kontakt med andre ryttere i ens gruppe. Man kan også give sig selv en udfordring med den forudindlæste Strava Live Segments-funktion.

Pris: 4.999 kr. på garmin.dk

 

3. Dugfri skibriller

Oakley Line Miner Prizm Inferno har markedets måske mest knudrede produktnavn, men det er til at leve med, når man ifører sig oversize gogglen: Den store linse giver fantastisk perifært udsyn og linsen er dugforebyggende med dobbelte linser, en Oakley-udviklet coating samt god ventilation. Prizm, der er en teknologi baseret mange års farveforskning, giver en bedre lystransmission (og kontrastgengivelse), men det mest innovative ved brillen er alligevel det indbyggede varmesystem, der ved hjælp af et tryk på en knap kan afdugge en tildugget linse på under 2 minutter.

Pris: 2.400 kr. på skisport.dk

4. Analog sensation

Hvor mange af dine billeder taget med smartphone eller digitalkamera får du egentlig set, efter at de er taget? Print dem i høj opløsning og nyd dem i deres analoge udgave med Canons nye PIXMA TS8150, en lille alt-i-én-printer med seks separate blæktanke, som tilbyder trådløs cloud-tilslutning samt et betjeningspanel med et stort touchscreen.

Pris: 1.400 kr. på canon.dk


5. Godt brugt

Man gider godt betale ekstra for slidmærkerne, når de er lavet med denne sans for underspillet stil: Terrazzo Table fra danske Frama er håndlavet i Danmark i et stykke vintage perlemor, der er monteret på en stålramme.

Pris: 37.500 kr. på www.framacph.com

6. Om lidt er den (kolde) kaffe klar

Find ud af hvorfor cold brew er det nye sort på kaffebarer verden over og ikke kun skal nydes om sommeren: KitchenAids Cold Brewer er designet, så den passer ind i køleskabet, og man kan tappe frisk, kold kaffe direkte fra hanen (kan også bruges til kold te). Nem at rengøre og udstyret med genanvendeligt filter, håndtag samt tappehane.

Pris: 1.400 kr. på kitchenaid.com

7. Bartender starter kit

Mixology flasker og mixerglas fra Luigi Bormioli er et elegant og drikkeklart sæt i 5 dele, der giver noget stil til hjemmebaren. Sprutten må du selv købe.

Pris: 460 kr. på tj.dk

8. Hverdagsraket

Den kan ikke være under træet, men det gør ikke noget, når man hedder Honda CBR650F og er designet af et ungt team af ingeniører, der fortsætter japanernes fine traditioner for fuldkåbe-sportsmaskiner: 91 heste, 6 gear og 213 kg. CBR650F ligner en fartdjævel, men er lavet med pendlere i tankerne. Hvis din revisor eller bedre halvdel kommer efter dig, kan du altid forsvare dig med, at den kører langt på literen. Udstyret med ABS.

Pris: 99.995 kr. på www.honda-mc.dk

9. Klokken er slået

’It takes a licking and keeps on ticking,’ siger de hos Timex, der er gået sammen med skofabrikanten Red Wing, om at lave et klassisk herreur med en Red Wing-læderrem. Uret er vandtæt ned til 50 m og udstyret med datofunktion. Kassediameter 38mm.

Pris: 795 kr. på www.gefiongiftsandgoods.dk

10. Duften i apoteket

Det danske designfirma Frama har begået deres første Eau de Parfum, kaldet St. Pauls, med noter af citrongræs, sandeltræ og cedertræ. Parfumen er håndlavet i København og en del af serien ’The Apothecary Collection’.
50 ml.

Pris: 700 kr. www.framacph.com.dk

11. Skarp kniv i skuffen

I samarbejde med Euroman har Miyabi specialfremstillet en Gyutoh-kniv med skaft i sort asketræ og et blad på 200 mm med damaskdesign. Kokkekniven leveres med nummereret certifikat, opbevaringsæske og magnetisk knivskede.

Pris: 3.499 kr. på dk.zwilling-shop.com


12. Abonnement på Euroman

Den bedste gave, du kan give til dig selv eller en af dine nærmeste er selvfølgelig et abonnement på Danmarks bedste magasin (sagt i al beskedenhed, selvfølgelig). Det er samtidig en gave, der bliver ved med at give hele året, når der hvert måned dumper et nyt eksemplar ind af dørsprækken.

Pris: Fra 149 kr. lige her

13. Amagerhylden 2.0

Vega magasinholder er et praktisk og flot designet indslag til din væg og kan indeholde dine yndlingsbøger, magasiner eller LP-covere. Fås i tre størrelser i enten ubehandlet eg eller sort.

Pris: Fra 1.299 kr. på foxy-potato.dk

14. Sporhund

Vívoactive 3 er Garmins første GPS-smartwatch med 15 indbyggede sports-apps, håndledsbaseret pulsmåler og Garmin Pay, der muliggør mobilbetalinger. Man kan også holde øje med sit formniveau med estimering af fitnessalder eller følge med i, hvordan kroppen håndterer stress. Batterilevetid er op til syv dage i smartwatch-tilstand og 13 timer i GPS-tilstand. Fås i tre farver.

Pris: Fra 2.799 kr. på buy.garmin.com/da

15. Fjällräven har din ryg

Kajka er en prisvindende vandrerygsæk, der trods sit noget neutralmarinerede ydre er spækket med avancerede funktioner: bæresystemet er fx delvis udformet i træ til at aflaste tunge byrder, og det nye Perfect Fit Adjustment System kan hurtigt indstilles, så det passer til individuelle ryglængder. Kajka har også et wet/dry-rum, som holder fugtigt og snavset udstyr adskilt fra det øvrige grej. Fås i flere farver fra 65L til 100L.

Pris: Fra 2.799 kr. på fjallraven.dk

16. Tilbage til Fremtiden

Japan er hverken lige så dyrt eller svært, som du forestiller dig. Til gengæld er landet en karruseltur ind i en verden af i går med lige dele fnisende geishaer og pagoder samt neon og højhastighedstog med 300 km/t. Kort sagt: en uimodståelig rodebutik, du ikke vil gå glip af. Finnair flyver til fire byer flere gange om ugen (Fukuoka, Nagoya, Osaka og Tokyo), og Japanspecialisten hjælper med railpass og skræddersyede tips.

Pris: Fra 4.000 kr. på japanspecialisten.dk

17. Trådløse lyttebøffer

Master & Dynamic har på få år opnået kultstatus blandt audiofile feinschmeckere med stilbevidste høretelefoner i lækre materialer. MW50 er en trådløs on-ear headphone med bluetooth og antenne i aluminium, der sikrer et skarpt signal. De højfrekvente højttalerdrivere er lavet i det sjældne og hundedyre grundstof beryllium, der er både lettere og stivere end titanium.

Pris: 3.720 kr. på masterdynamic.eu

18. All-round-tasken

Patagonia Arbor Pack er en praktisk dagtursrygsæk til dit næste vandreeventyr, men den kan også fungere som din daglige arbejds- eller studietaske med plads til 26 liter og et padded sleeve, der kan rumme en 15 tommer laptop. Lavet i 100% genbrugs-polyester, og behandlet med polyurethan og DWR, så tasken er så godt som vandtæt. 618 gram.

Pris: 549 kr. på patagonia.com

19. Robotstøvsuger på larvefødder

Dyson har opfundet markedets måske klogeste robotstøvsuger med 360 Eye optik, der konstant scanner rummet og opdager, hvor robotten mangler at gøre rent. Den ruller på larvefødder, kan klare dørkarme, og finder selv tilbage til docking-stationen for at oplade. 360 Eye er koblet til en app, så man kan fjernstyre den og få overblik over dens rumsteren, mens man er ude.

Pris: 7.299 kr. på dyson.dk

20. Karl Ove Knausgård: Sommer

Årstiderne har bogstaveligt talt svinget noget undervejs, siden auto-fiktions mester satte sig for at beskrive alle fire. ’Om sommeren’ er den sidste og også den klart bedste, hvilket sætter hele serien i et bedre lys. Her er blandt andet et kapitel, hvor han fortæller om en lang, smuk sommerdag, der bliver den sidste i hans ægteskab.

Pris: 265 kr. på saxo.com

21. Nathan Hill: Niksen

Samuels mor forlader ham og hans far på de allerførste sider i bogen. Derefter hopper romanen med tilpas suspense frem og tilbage i tiden, indtil den får sammenstykket dannelseshistorien om drengen, der bliver voksen, mens han mere eller mindre slattent forfølger sine drømme om at skrive en stor roman og få kvinden i sit liv. Det lyder ikke opmuntrende og ville heller ikke være det, hvis ikke bogens personer, fra den traumatiserede Irak-soldat til den forføreriske og løgnagtige studine, blev så mesterligt frem- og udstillet af Nathan Hill.

Der er rigtig meget at komme efter i Hills på flere måder tunge debutroman (752 sider, bl.a.), først og fremmest et detaljeret portræt af nutidige amerikanere og af de sjælelige sår, der definerer dem.

Pris: 313 kr. på saxo.com 

22. Paul Auster: 4,3,2,1

Mesteren vendte tilbage i år med en murstensroman om et liv i fire versioner. Hvad betyder det for ens livsforløb, hvis man tager det ene valg frem for det andet? Det afdækker Paul Auster i romanen, der ligeså meget er et portræt af USA i 60’erne og 70’erne, som det er indblik i en ung mands skæbne.
Paul Auster kan skrive som få, men alligevel mister bogen noget af pusten to tredjedele inde, hvilket gør, at den ikke helt kommer op på mesterværk-status, men den kan stadig anbefales.

Pris: 328 kr. på saxo.com 

23. Lille i størrelsen, men stor i lyden

Bose Bluetooth®-højttaleren SoundLink Micro er den hidtil mindste og mest robuste bærbare højttaler. Med ydermålene 9,83 cm i bredden og 3,48 cm i dybden og en vægt på beskedne 290 g, er Micro lillebitte – indtil du tænder for den. Med en uovertruffen lyd i forhold til størrelsen og testet langt ud over dens IPX7 vandtæthed giver Micro mulighed for at nyde musik, svare og foretage opkald og tilgå Siri eller Google Assistant – klart, tydeligt, hvor som helst og som aldrig før.

Pris: 999 kroner hos udvalgte forhandlere og på Bose.dk

24. Snaps Bornholm

Snaps har fået et revival og betragtes ikke længere som et nødvendigt onde, der kun bliver skyllet ned efter grundig julefrokost-gruppepres. En gruppe unge mænd har lavet Snaps Bornholm, hvor de putter en masse spændende frugter og kryderier som havtorn, chili, Blåbær og ingefær i. Smagen er fantastisk og bør nydes som al anden alkohol – uden tvang og efterfølgende tunge tømmermænd. Prøv for eksempel denne snaps med valnødder. Snapsen har en rigtig god smag af nød og egner sig rigtig godt til en bid lagret ost eller som en mild form for cognac til kaffen. Snapsen udvikler sig ved lagring på flaske, og bliver kun bedre med årene.

Pris: 250 kr. for 50 cl på snapsbornholm.com

25. Du kan ikke slå den ihjel

Der er 8 (!) års garanti på Blendtec Designer 625 Blender. Normalt dør blendere på grund af overophedning. Men Designer 625 er designet til at tage masser af kølende luft ind, samtidig med at den ekstremt kraftige motor (3 hestekræfter) hakker, mikser, smoother og så videre. Desuden er den nem at gøre ren på grund af sin glatte sokkel. Fås i farverne sort, grafitgrå, hvid og granatæble.

Pris: 4.485 kr. på Domotech

26. En northsider

Den pæne Aarhus-festival NorthSide formår bare hvert år at overraske med nye store navne på plakaten. Sidste år var det for eksempel Radiohead og Frank Ocean, som de lokkede til landets næststørste by, og allerede nu har de præsenteret kunstere som Björk, A Perfect Circle, Cigarettes After Sex, Deerhunter, Father John Misty, The National, Tyler, The Creator og Queens of the Stone Age til sommerens festival. Imponerende. 

Pris: 1.595 kr. for en partoutbillet på northside.dk.

27. Det smukke spil

Woolsey Ping Pong Table er ikke bare et bordtennisbord. Bordet er, ud over at være et stykke smukt snedkerarbejde, fremstillet i ahornsort valnøddetræ, også et flot møbel, der fx kan bruges som spisebord. Med til bordet følger to bats fremstillet i de samme materialer og et let aftageligt net i pulverlakeret stål.

Pris: Ca. 60.000 kr. plus levering på seanwoolsey.com

 

28. Den direkte vej til at være tidløst cool som Steve McQueen

Nu, hvor vi går ind i vintersæsonen, er sweatre med høj, rullet hals altså svær at komme uden om. Først og fremmest får du varmen, men samtidig har rullekraven både noget coolness og hygge over sig.

Pris: 250 kr. hos Uniqlo

29. Tern med tern på

Vi kommer ikke udenom tern, som nok er denne sæsons allerstørste trend. Der er ikke et mærke med respekt for sig selv, som ikke har udgivet mindst ét ternet item. Og ternene kommer på alt mellem himmel og jord. Det kan være et ternet jakkesæt, en ternet frakke eller en sweater med tern. Uanset hvor ternene er plastret på, er det moderne. Der er ingen tvivl om, at tern let kan komme til at virke gammeldags, men hvis du forstår at mikse dem rigtigt, så er du mere moderne end nogensinde. Tag for eksempel denne sweater fra Wood Wood.

Pris: 1.200 kroner hos Wood Wood

30. Punk det op

Den gode Dr Martens ville egentligt sikre tyske soldater bedre fodtøj at marchere i, men det endte med at blive en hel anden hær, der tog hans støvler til sig. I første omgang blev de i dag verdenskendte Dr Martens populære blandt engelske husmødre, siden blev de en fast del af punkernes uniform. I dag er støvlerne stadig synonym med det rå, det urbane og det oprørske.

Pris: 779 kr. på zalando.dk

31. Analog gaming

Det boomer med nye brætspil, der byder på kreativt quizzeri og udfordrende gåderum. Men nogle gange skal man også bare holde sig til klassiskerne som skak eller backgammon.

Pris: 2.800 kr. hos crisloid.com

32. Noter af jazz

Med et par sprøjt af Replica Jazz Club fra Maison Martin Margiela kan du lugte af jazzklub uden overhovedet at forlade hjemmet. Duften kombinerer moskus, vanilje, tonkabønner, vetiver og tobaksblade i en maskulin blanding, der angivelig er inspireret af jazzklubberne i Brooklyn.

Pris: 735 kr. plus levering på matas.dk

33. Journeyman

Denne rygsæk kan du tage med overalt. Fra kontoret til træningscentret til næste udlandsrejse.  Hver taske er håndlavet i Queens, New York, og det elegante design passer til alle outfits. 

Pris: 5.700 kr. hos slightlyalabama.com

34. Få knald på din vintergarderobe

De fleste plejer at nedtone farverne, når efteråret rammer. Sort, mørkeblå, olivengrøn og bordeaux er altid sikre valg til den kolde periode. Men hvis du har lyst til at peppe dit mørke tøj lidt op, skal du gå med orange i denne sæson. Den friske farve er blevet trendy, og stilikoner som rapperen Asap Rocky har taget farven til dig. Orange går især godt til sort eller blåt tøj. Og bare rolig. Du behøver ikke at ligne en trafikkegle eller én, der fejrer Halloween. Tag for eksempel denne Cotton Shirt Jacket fra COS.

Pris: 1.257 kr. hos COS

35. Skriv pænt

Cupertino er et skrivebord, der forpligter. Her skal nemlig hverken tegnes krusseduller på postits eller kigges katte på internettet, men skabes. Bordet kan du selv være med til at designe, bl.a. kan man vælge forskellige ben, man kan tilvælge integrerede Bluetooth-højttalere og fås også i en vægmonteret version, flere størrelser og materialer. I sig selv er bordet et enkelt, men detaljeret stykke brugskunst.

Pris: Ca. 7.100 kr. hos boconcept.com

 

36. Knips og ryst

Polaroidkameraet er stadig i sin storhedstid. Folk falder for kameraets nostalgiske charme, når det med det samme spytter et billede ud. Denne 'One Step'-model er ingen undtagelse. Det ligner et hensvundet 80'er-apperat, og det har automatisk flash, så du behøver ikke være en kameranørd for at tage acceptable billeder. Til gengæld skal du være hurtig, hvis du drømmer om at knipse med dette apperat, for der er tale om en limited-edition mode.

Pris: 1.150 kr. hos photografica.com

37. Sortseer

Tiden med de ustabile antennekabler, grimme paraboler og utallige fjernbetjeninger har for længst forladt os. Apple bryster sig af, at de har sluppet din fladskærm fri med deres Apple TV, og nu har de så lanceret en opgraderet udgave til serienørder med 4K-fladskærm og samtlige steamingtjenester til rådighed. Investerer du i det nye Apple TV 4K, vil det eneste minus være, at du fremover skal lægge bolig til samtlige filmaftener, fordi du næppe længere vil nøjes med venners mindre formater.

Pris: 1.500 kr. hos apple.com

38. Sprintersko

Foretrækker du en hurtig femkilometertur, fremfor den dobbelt så lange, er den nye løbesko Nike Air Zoom Elite 9 værd at sætte fødderne i. Skoene er lavet i et tyndt materiale, der lader luften køle, mens du sveder og pruster. En størrelse 44 vejer 235 gram og har inkorporeret en 'sok', der sidder tæt om anklen og giver en god pasform. Så står du i dine tunge, udtrådte løbesko, der ikke rækker mange kilometer endnu, kan du overveje Nikes lette sprinsko.

Pris: 980 kr. hos nike.com

39. Kinakram

Sanitov kunne godt lyde som den billige vodka fra Aldi. Det er det imidlertid ikke. Det er et cykelmærke, som en dansk fyr ved navn Alexander Høst har stiftet. På en reserachtur til Kina tegnede han det første udkast til cyklen, og han har kælet godt og længe for detaljerne. Denne speed citybike er udstyret med lædersaddel, stålramme og en træbeklædt bagagebærer, og den fås i alt fra gul til rødvinsfarvet.

Pris: 5.850 kr. hos sanitov.com

40. SKÅL!

Hos Konnessøren kan du købe rom, whiskey og gin i et gavesæt med fem små flasker i hver. Nip dig således frem til din favorit, inden du køber den helt store flaske.

Pris: Fra 255 kr. hos konnessoren.dk

 

41. Hold varmen i fløjl

Selvom fljøl kan virke en smule gammeldags, har det aldrig rigtig været ude. Det er altid et materiale, man kan bruge, men i år er det direkte moderigtigt at hoppe i en fløjlsskjorte eller et par fløjlsbukser. Fløjl kan blandes med stort set alt i din garderobe, og så er det jo et rart stof at have på. Så endnu et point til dem, som har bestemt at dette skulle være en af efterårets modetrends. Praktisk mode er guld værd. Tag for eksempel denne fløjlsskjorte fra Trés Bien.

Pris: Cirka 1.350 kr. hos tres-bien.com

42. Bullseye

'Set, aim, and fire'. Bodegaen-sporten er blevet en millionforretning og et hit blandt publikum, men du kan også tage værtshusspillet med hjem i det private, uden at konen går amok over designet. For eksempel dette elegante dart-sæt, The Monochrome Belgian.

Pris: Ca. 940 kr. hos bestmadeco.com

43. Hjemmebrygget

Drømmer du om at gå Mikeller i bedene og synes, at det er lige i overkanten at forvandle hele garagen til et hjemmebryggeri, kan et bryggekit fra Brooklyn Brew Shop forløse dine øl-fantasier. Sættet indeholder alt, du skal bruge for at lave din egen brown ale helt fra bunden - inklusiv en idoitsikker brugsanvisning.

Pris: 499 kr. på areastore.dk

44. Abonement på Wired Magazine

Alt, hvad du ville vide om teknologi, men var for bange til at spørge om. Wired Magazine er et amerikansk tidsskrift med en global horisont, spækket med velskrevne artikler om moderne teknologi, livsstil, gadgets, medier, kunst og meget mere. Magasinets visuelle stil er i en klasse for sig – det samme er dækningen af alt fra ny teknologi på boreplatforme til det præcise indhold i en tandpastatube.

Pris: 232 kr. for ti numre inkl. adgang til den digitale udgave af magasinet. Bestil på wired.co.uk

 

45. Stol aldrig på din hukommelse

Det er bare en anden fornemmelse at skrive ting ned i en notesbog end på en smarthphone. Moleskines notesbøger har været i hænderne på store kunstnere som Vincent van Gogh, Pablo Picasso og Ernest Hemmingway - og vores egen Jørgen Leth kan heller ikke undvære sine notesbøger af det italienske mærke.

Pris: 205 kr. for en '12-Month Daily Planner' i blå hos dk.moleskine.com

 

46. Et af rockhistoriens vigtigste albums i ny jubilæums-udgave

I år er det 20 år siden, at Radiohead udgav det ikoniske album 'OK Computer' og for at markere det, har den engelske musikgruppe udgivet et bokssæt med 3x 180 grams vinyler, mere end 30 forskellige artworks, tekster til alle sange samt en notesbog med Thom Yorke’s tanker. Sidst med ikke mindst et kasettebånd med OK Computer sessions og demooptagelser. 

Pris: 999 kr. for OK Computer OKNOTOK 1997-2017 på oknotok17-eu.wasteheadquarters.com/products/boxed-edition

47. Jernalderen

Hvis du ikke er så heldig at have arvet en støbejernspande, som med kærlighed har tilberedt måltider i flere generationer, kan du starte din egen tradition med en Finex Cast Iron Skillet. Den er en nytænkning af den klassiske støbejerns­pande med et sekskantet design, som gør den let at hælde fra, og et ’coiled wire spring’-håndtag, som ikke bliver for varmt at holde på.

Pris: Ca. 850 kr. plus levering på finexusa.com

48. Bæredygtigt basisundertøj

Organic Basics har udviklet et koncept, så du kan holde styr på undertøjsskuffen, uden at du spilder tid og penge på opreklameret undertøj. Hos Organic Basics koster et par underbukser i snit 100 kroner inklusiv levering, og abonnementstypen kan tilpasses alt efter, hvor ofte man ønsker nyt undertøj til døren.

Pris:  559 kr. for 'His Classic Pack', der indeholder fire underbukser og to par strømmer. Fås på organicbasic.com

49. Et ur fra motorsportens overhalingsbane

Det kendte schweiziske urmærke TAG Heuer har helt specielt forhold til motorsporten. Det startede i 1933, hvor man introducerede sit patenterede Autavia til instrumentbrættet, der kunne måle hastighed til biler og fly. 30 år senere lancerede man sportsuret 'Carrera', hvis design var inspieret efter motorsporten. Det er nu blevet et af mærkets klassiske modeller. Enkelt og stilrent.

Pris: 17.490 kr. på tagheuer.com

50. Skræddersyet T-shirt

Den klassiske hvide eller sorte T-shirt går til alt, og nu kan du få den i et eksklusivt design fra Euroman. I samarbejde med det fremadstormende Son of A Tailor har Frederik Lentz Andersen, Euromans Senior Fashion Director, skabt en T-shirt i bedste kvalitet på markedet og med diskrete detaljer, der skiller sig ud. Og så bliver T-shirten skræddersyet fuldstændig efter din overkrop. 

Pris: 300 kr. - 400 kr. Prisen pr. T-shirt afhænger af antallet. Køb på sonofatailor.com/euroman

Se, hvad vi ellers skriver om: Gadgets, Gaver og Jul