Simon Rogan

Simon Rogan: ”Folk skal have et ordentligt liv uden for arbejdstiden. Så gør de også et bedre stykke arbejde”

Simon Rogans restaurant L’Enclume ligger i en gamle smedje i Cartmel i Nordengland og er stort set selvforsynende. Efter mere end 20 år har chefen så småt sluppet tøjlerne og fundet sin afløser.

Offentliggjort

I 2002 TOG Simon Rogan en chance. Han var endnu engang raget uklar med en arbejdsgiver, og nu havde han besluttet sig for, at det endegyldigt var slut med at arbejde for andre. 

Southampton-kokken var 35 år, men havde hverken stjernestatus eller penge. Hvad han havde var et lille navn i branchen, optjent gennem benhårdt arbejde, blå mærker og brandsår i brutale køkkener hos britiske ikoner som Marco Pierre White, franske Jean Christophe Novelli og Alain Senderens på trestjernede Lucas Carton i Paris. 

”Jeg blev vel regnet for lovende. Men jeg var stadig relativt ung og ret umoden. Sikkert også en smule egenrådig,” fortæller Rogan. 

Den egenrådighed endte med at føre ham langt – og langt væk. Han og konen, Penny, tog køreturen op til Cartmel, en idyllisk lille landsby i det naturskønne Cumbria i Nordengland.