Denne nemme tærte passer perfekt til sensommeren

Sådan laver du en filotærte med spinat, courgette, gedeost og mozzarella

Denne nemme tærte passer perfekt til sensommeren
Offentliggjort

Til 4 personer

Ingredienser

  • 2 courgetter
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og sort peber
  • 150 g frisk spinat
  • 1 lille bundt mynte
  • 200 g gedefriskost
  • 100 g creme fraiche 38 %
  • 1 æg
  • 150 g revet mozzarella (gem 50 g til toppen)
  • 20 g smeltet smør
  • 4 ark filodej
  • 20 g pinjekerner

Fremgangsmåde

  1. Skær courgetterne i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern), og svits dem i olivenolie på en stor pande. De skal blot steges i 5-6 minutter. 
  2. Tilsæt salt og peber, og tag courgetterne op af panden, og læg dem til side.
  3. Kom spinat på panden, og lad det falde sammen. Tilsæt salt og peber.
  4. Hak mynten fint, og bland den med gedefriskost, creme fraiche, æg og 100 g af mozzarellaen.
  5. Læg 1 ark filodej på en ren bordplade, og pensl det med smeltet smør. 
  6. Læg 1 nyt ark over, og gentag, indtil alle lag er penslet med smør. 
  7. Læg de fire lag i et ovnfast fad på cirka 25 x 35 cm, og lad kanterne hænge ud over siden.
  8. Fordel ostemassen i bunden af tærten, og kom spinat og courgetterskiver over.
  9. Drys resten af mozzarellaen på toppen, og fold udhænget af filodej ind over tærten. 
  10. Bag tærten ved 180 grader i 15 minutter. 
  11. Drys pinjekernerne over, og bag færdig i 10 minutter. Den smager bedst lun og gerne med et drys frisk mynte.

TIP: Her er der både brugt grønne og gule courgetter. Brug gerne et mandolinjern, så skiverne bliver så tynde som muligt.