Søde jordbær, blød vaniljecreme og sprødt brød: I denne dessert får dine daggamle croissanter nyt liv

Alle køkkener har retter, hvor man bruger daggammelt brød. I England har man bread pudding, hvor daggammelt brød får nyt liv sammen med creme og marmelade. Men daggamle croissanter har da også brug for at blive reddet, så prøv at komme dem i et fad og overhælde dem med en blanding af æg, mælk og fløde. 

Croissant bread pudding med jordbær og crème anglaise
Offentliggjort

Ingredienser

Crème anglaise

  • 2½ dl sødmælk
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 50 g sukker

Croissant bread pudding

  • 4-5 daggamle croissanter
  • 150 g jordbærmarmelade
  • 4 æg
  • 50 g sukker
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 3½ dl sødmælk
  • 1½ dl piskefløde
  • Jordbær og flormelis til servering

Fremgangsmåde

Crème anglaise

  1. Kom sødmælk og piskefløde i en gryde.
  2. Skrab kornene fra vaniljestangen ud, og kom dem i gryden sammen med selve stangen. 
  3. Varm forsigtigt mælken op til lige under kogepunktet. Fjern vaniljestangen.
  4. Rør imens æggeblommer sammen med sukker i en skål.
  5. Hæld den varme mælk i en tynd stråle ned i æggeblandingen, mens der røres. 
  6. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm forsigtigt blandingen op, indtil den tykner så meget, at den akkurat dækker bagsiden af din grydeske. Den skal stadig være ret tyndtflydende.
  7. Hæld cremen gennem en sigte ned i en kande og lad den køle af.

Croissant bread pudding

  1. Til bread pudding skæres croissanterne i 3-4 stykker hver.
  2. Smør jordbærmarmelade på, og læg stykkerne tæt i et ovnfast fad. 
  3. Pisk æg let sammen med sukker og vanilje, og rør sødmælk og piskefløde i. 
  4. Hæld blandingen over croissanterne, og lad det stå og trække i 15 minutter.
  5. Kom herefter retten i ovnen, og bag den i 15 minutter ved 180 grader, til æggecremen er tyknet, men stadig er let flydende.
  6. Servés lun med crème anglaise eller is og friske jordbær. Du kan evt. drysse lidt flormelis over gennem en sigte inden servering.