Et stykke skrei-torsk toppes med ærter, der har fået en tur over den åbne ild på Doubek.
Et stykke skrei-torsk toppes med ærter, der har fået en tur over den åbne ild på Doubek.

Wien gør sig mere og mere bemærket som maddestination

Restauranter som Taubenkobel og Doubek omfavner en kompromiløs gastronomi, hvor innovation og tradition forenes i retter, der hylder kvalitetsråvarer og naturvin. Vi har besøgt de to steder, der er Wiens svar på Falsled Kro og Jordnær.

Offentliggjort

DA GUIDE MICHELIN i 2009 valgte at skære provinsen væk fra deres dækning af Østrig, var det et nådesløst stød for landets bedste restauranter uden for Salzburg og Wien, som med ét blev frataget deres stjernestatus. 

I år vendte guiden endelig tilbage til igen at dække hele Østrig, og restauranter som Taubenkobel, Landhaus Bacher og Schwarzer Adler generobrede hændervridende deres eftertragtede stjernestatus. 

Samme aften sad også en 31-årig håbefuld kok med et sort fuldskæg af bemærkelsesværdig længde og havde svedige håndflader.

Stefan Doubek og kæresten Nora Pein havde 15 måneder inden åbnet dørene til Restaurant Doubek i Wien. De havde tigget og bedt i banken, og forældrene havde stillet garanti i huset, så kæresteparret kunne indfri drømmen om at åbne en restaurant i et tidligere bageris ramponerede lokaler. De havde meget på spil. Og måske en lille forventning om noget.