Ordet ’unik’ bliver ofte misbrugt i fine dining-verdenen. Men på denne restaurant holder det stik

Ordet ’unik’ bliver ofte misbrugt i fine dining-verdenen. Men på denne restaurant holder det stik

Jeremy Chan er køkkenchef på og medejer af Ikoyi, der siden åbningen i 2017 både har fået to michelinstjerner og er blevet en af de mest anerkendte restauranter i London. Udgangspunktet er de bedste britiske ingredienser krydret med vestafrikansk inspiration.

Offentliggjort

LONDON ER EN by, der æder kokke til morgenmad. Ikke så få af Storbritanniens store kokke er igennem tiden blevet bidt, brændt og stukket i køkkenerne hos Gordon Ramsay, Marco Pierre White og Tom Aikens, hvor de langsomt er steget i graderne, hærdet af uendelige arbejdstimer og usund livsstil. 

Da Jeremy Chan for første gang satte sine ben i et rigtigt køkken, var det også hans første møde med denne kokke-arketype. Det blev ikke kærlighed ved første blik mellem ham og de store, trætte og udslidte mænd, da han kom der et par og 20 år i sine jeans og Converse med en ivrigt snakkende energi og nysgerrighed på alt. Selvfølgelig hadede de ham.

”De var sådan: ’Kan du for helvede komme væk fra mig, din ubrugelige dagdrømmer’,” fortæller Chan, der også husker, at de sagde: ”Jeg ved bare, du ryger tilbage til finans. Der er ingen chance for, at du gider lide så meget.”

I dag er 38-årige Jeremy Chan køkkenchef på og medejer af Ikoyi i London, som på få år er blevet én af den altædende storbys mest anerkendte restauranter.