Jonathans restaurant på Nørrebro åbnede med et brag og skabte så megen virak, at det i lang tid var svært at få et bord
Jonathan Balsløw Sørensen fik toscansk mad ind med modermælken. I dag er han køkkenchef og medindehaver af Graziano på Nørrebro. Vi gør status efter første år bag egne gryder, og så deler han fire opskrifter fra sin nye kogebog.
DET ER IKKE, fordi der mangler italienske restauranter herhjemme. Pasta-invasionen har været massiv de senere år, og på ethvert gadehjørne med respekt for sig selv bestiller folk hjemmevant orecchiette con le cime di rapa og tortelli di ricotta.
Alligevel var der grund til at løfte blikket, da Graziano i foråret 2024 slog dørene op i Møllegade på Nørrebro i København med traditionelt italiensk køkken og et publikum, der meget hurtigt skulle udvikle sig til stamgæster.
Bag Graziano stod – og står – de to fætre Jonathan Balsløw Sørensen og Kaave Pour. I den udvidede ejerkreds er også en lang række af deres venner og bekendte, som på ægte crowd-funding-manér skæppede i kassen, så fundamentet for et veldrevet spisested blev lagt.
Og nu, halvandet år senere, er holdet bag Graziano klar med en kogebog, der både viser de bedste retter fra restauranten og giver en grundig indføring i det toscanske køkken og den kultur, Jonathan Balsløw Sørensen er rundet af.