En nem sommerret: Rigatoni med ovnstegt aubergine, tomat og pesto

Denne ret er inspireret af den sicilianske pastaret alla Norma. I denne nemme version er aubergine ovnbagte i stedet for friterede, og så fuld- endes retten med klassisk pesto for ekstra lækkerhed.

En nem sommerret: Rigatoni med ovnstegt aubergine, tomat og pesto
Offentliggjort

Til 4 personer

Ingredienser

Rigatoni

  • 2 auberginer
  • 500 g små San Marzano-tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 kvist rosmarin
  • Salt og sort peber
  • 400 g rigatoni
  • Parmesan eller pecorino

Pesto

  • 50 g pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g revet parmesan
  • 1 bundt basilikum
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og sort peber

Fremgangsmåde

Rigatoni

  1. Skær auberginerne i grove tern, og kom dem i et ovnfast fad.
  2. Halvér tomaterne, og skær hvidløg i tynde skiver.
  3. Kom begge dele i fadet med auberginer, og vend det sammen med olivenolie og nålene fra rosmarinkvisten. Tilsæt salt og peber.
  4. Bag grøntsagerne i 20-30 minutter ved 200 grader, til auberginerne er smat- tede og brune, og tomaterne bristede.
  5. Kog imens pastaen, og gem 1½ dl af kogevandet, inden pastaen sigtes.
  6.  Kom pastaen tilbage i den varme gryde, og skrab de bagte grøntsager ned i – husk at få alt med fra bunden af bradepanden. 
  7. Vend det sammen, og brug lidt af pastavandet til at løsne op i retten.
  8. Top med pesto og parmesan eller pecorino, og servér.

Pesto

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande i 5-6 minutter, til de bliver lysebrune.
  2. Hak hvidløget groft.
  3. Kom begge dele i en blender eller minihakker sammen med parmesan, basilikum, citronsaft og olivenolie. 
  4. Tilsæt lidt salt og peber, og blend til pesto.