Seks stjerner: Denne restaurant placerer sig på toppen af den jyske spisescene

Restaurant Alimentum har skruet op for ambitionerne, men har stadig fokus på bæredygtighed og lokale råvarer i de små smagsintense retter. Gastro besøgte restauranten i Aalborg lige inden, den fik sin første michelinstjerne.

Seks stjerner: Denne restaurant placerer sig på toppen af den jyske spisescene
Offentliggjort

I DET ENKLE ligger det geniale. Eller rettere; det enkle kan skjule forarbejdets kompleksitet – og så er det slet ikke så enkelt endda. Sådan har jeg det efter besøget på Alimentum til det fulde udtræk efter restaurantens vinterforandring og fulde dedikation til gourmet.

Menuen kaldes ’Primus’ og sammen med standardvinmenuen løber den samlede pris op i 2.500 kr. pr. kuvert. Alimentum har længe samarbejdet tæt med det økologiske landbrug Lille Østergaard ved Brønderslev, og menuen bærer stærkt præg af netop denne råvarekilde.

Betjeningen er rutineret, grundig, frisk og passende informerende, og hele personalet bliver i øvrigt fremhævet ved navn på det menukort, man får udleveret ved aftenens afslutning. Jeg mærker stedets interne opbakning og kollegialitet. Skiftende kokke ved bordet underbygger den fornemmelse.

Fem små sirlige snacks begyndte ridtet i loungeområdet foran det åbne køkken, hvor retterne blev tilberedt i roligt tempo.