Paul Cunningham: ”Jeg gider ikke at give flere tusinde kroner for en menu, hvor størstedelen er helt banale grøntsager”
Paul Cunningham er køkkenchef på Henne Kirkeby Kro og sætter tradition over trend i køkkenet. Han bliver glad af god, ærlig mad, som han også forbinder med køkkenet i sit hjemland, og ifølge ham bliver det ikke mere engelsk end fish’n’chips.
Hvad forbinder du med britisk mad?
”Comfort food. Det er straight, ærlig mad. Det er også det, vi forsøger at lave på Henne. Jeg har aldrig brudt mig om at putte vilde urter og blomster på min mad. Det handler i stedet om at få virkelig gode produkter til at skinne: svin, fisk, østers, grøntsager. Der er ikke noget hokuspokus i det engelske køkken.
Det er et håndværkerkøkken ligesom det danske, bygget på det samme fundament: kartofler, sovs, steg, bacon. Og mange af de samme grøntsager går igen – fra pastinakker og persillerødder til løg og kål.”
Hvordan har din engelske baggrund påvirket den måde, du laver mad på i Danmark?