Alexander står bag restauranten på d’Angleterre, men i sin fritid spiser han lige rundt om hjørnet: ”Her føler man sig godt tilpas, uanset om det er tirsdag eller fredag”

Alexander står bag restauranten på d’Angleterre, men i sin fritid spiser han lige rundt om hjørnet: ”Her føler man sig godt tilpas, uanset om det er tirsdag eller fredag”

I efteråret 2024 tog Alexander Baert springet fra assisterende køkkenchef til frontfigur på Marchal, Hotel d’Angleterres michelinrestaurant, hvor han forsøger at forene sit franske ophav med sit skandinaviske liv – og ære sin far. For ham handler hver eneste ret om ét spørgsmål: Kan du smage, at det er mig?

Offentliggjort

Hvad bringer du af nye ting til Marchal?

”Jeg var så heldig at begynde som assisterende køkkenchef på Marchal under den nu tidligere køkkenchef Jakob (de Neergaard, red.). 

Vi har samme michelin-baggrund med rødder i det franske køkken og har begge arbejdet for Alain Ducasse. Vi deler en fælles passion for gastronomi, vin og klassiske teknikker, så det var et godt match på mange måder. 

Samtidig har jeg hele tiden haft et ønske om at sætte mit eget præg på menuen på Marchal. Jeg er halvt fransk, halvt engelsk og stadig en ung kok, så jeg vil gerne udfordre mig selv og blande tradition med noget mere moderne.