Siemens nye flexInduction

Med flexInduction har Siemens skabt intelligente kogeplader, der skaber frihed til kreativitet og fleksibilitet, uden der bliver gået på kompromis med timing og præcision. Det er køkken-innovation med kogesektioner, der automatisk registrerer størrelse og formen på dine gryder og pander, og præcist og effektivt genererer varmen der hen, hvor der er brug for den. Sensorer registrerer og måler temperaturen - du har altså brændt maden på for sidste gang. Kort sagt -Siemens nye induktionskogesektioner giver dig mere fleksibilitet og frihed til at være kreativ i køkkenet. 

Ordblindhed og talblindhed kender vi alle til. Men en anden blindhed – og muligvis en langt mere udbredt en af slagsen - er madblindheden. Den manglende evne til at kunne gennemskue hvilke råvarer der vil gå godt sammen, når du står nede i supermarkedet.

Og i en kultur, hvor gourmet i dag nærmest er ophøjet til kunst, og kokken er konge, kan madblindheden være næsten ligeså tabubelagt som ordblindhed. 

Mad er ikke blot noget, vi spiser, det er blevet en identitetsmarkør, fortalte Bent Egberg Mikkelsen til Søndagsavisen tilbage i januar. Og hvis din kreative kulinariske tankegang kun rækker til et salathoved, når arbejdet har givet dig ansvaret for sommerfestes buffetsalat, så står din markør svagt.

Men hvad gør du så? Hvordan får du kickstartet din kreativitet i køkkenet?

Læs med her;

1. Skab et positivt forhold til madlavning
Lider du af madblindhed, kan det ofte hænge sammen med din forhold til madlavning generelt. Det kommer ikke nemt til dig, og det har det aldrig gjort, hvorfor madlavningen bare skal overstås, så du kan få noget at spise.

Men associeres madlavning med noget negativt, vil det helt automatisk hæmme køkken-kreativiteten. Sådan siger Faisal Hoque, forfatter til flere bøger om innovation og kreativitet, til amerikanske Business Insider. Skal du styrke kreativiteten i køkkenet handler det om at skabe positive associationer til madlavningen. Se det som en pause fra resten af dagens travle to-do-liste. Madlavning er i følge Hoque en fantastisk måde at skabe mindfulness på i hverdagen. Her er du på én gang aktiv og tilstede i nuet. Det hedder sig, at den eneste meditation, der er mere vigtig for en zen-munkene end zazen (en siddende form for meditation), er madlavning og oprydning.

2. Leg kendiskok i eget køkken
Det er et klassisk madprogram: kendiskok besøger almindelig danskers køkken. Nu skal kendiskok gå på opdagelse, og ud fra råvarerne kreere et lille gastronomisk vidunder. Det lykkedes – altid(!) - og hvem kunne have troet, at man kunne få så meget smag ud af et stykke kål! 

Som madblind vil du med garanti ikke have samme succes, men ikke desto mindre er øvelsen god ud i at skabe kulinarisk kreativitet. Du behøver ikke nødvendigvis at lave retterne hver gang, men prøv i første omgang blot at skrive en liste ned med de retter, som du havde kunnet lave.

Her findes også diverse apps til at hjælpe dig i gang med øvelsen.

3. Fleksible køkkenomgivelser fordrer kreativiteten
Med en rusten bradepande og et faldefærdigt komfur kunne Nomas René Redzepi sikkert også slå gastronomiske homeruns hver gang. For os andre kræver det dog, at køkkenet, som vi arbejder i, er i orden. Siemens er et af de førende varemærker inden for hvidevarer, der i Danmark sætter internationale standarder for teknologi, innovation og design i køkkenet.

Med flexInduction har de introduceret fleksible og intelligente kogesektioner, der tillader dig at flytte rundt på gryder og pander Samtidig husker kogesektionen på varmeindstillingerne, mens sensorer sørger for den korrekte temperatur og sikrer at gryderne ikke koger over eller maden ikke brænder på.

Det hjælper både på din zen-madlavning og din kulinariske kreativitet!

4. Hent inspiration i madblogs – fem populære madblogs lige nu
Et nøgleord bag kreativitet er inspiration. Det gode ved madblogs kontra almindelige kogebøger er nemlig madbloggerens evne til at inspirere fremfor at fungere som en art opslagsværk, man nemt kommer til at følge 1-til-1.

Madblogs.dk har givet deres bud på fem gode madblogs;

1. Gastromand.dk

 2. Salattosen.dk

 3. Kvalimad.dk

 4. Madbanditten.dk

 5. Valdemarsro.dk