”Pak det røde power-slips væk, når du skal til jobsamtale”
Foto: Getty

”Pak det røde power-slips væk, når du skal til jobsamtale”

Skru ned og vær neutral, så du ikke distraherer din kommende arbejdsgiver med dit tøjvalg. Sådan lyder et af rådene fra Euromans moderedaktør om, hvad du skal tage på til jobsamtale.

Når drømmejobbet kun er en samtale væk, skal alt spille. Dit håndtryk skal være fast og selvsikkert, dine svar skarpe og velleverede og du skal se pæn og præsentabel ud.

Men hvad skal du have på? Og hvad udstråler dit tøj? Moderedaktør Frederik Lentz Andersen guider til, hvad du skal tage på, når du skal score drømmejobbet.

”Hvis du søger job inden for den finansielle sektor eller i politik, er der et kodeks for, at man har jakkesæt på. Det skal være mørkeblåt eller en seriøs grå - det er fra mellemgrå til helt mørkegrå. Du har hvid eller blå skjorte på til og enten et neutralt slips eller bare den øverste knap stående åben. Jeg tror egentlig, det var Ronald Reagan, der indførte det røde power-slips. Den tungeste mand ved bordet havde det røde power-slips på for at skille sig ud og vise dominans. Donald Trump gør det også – men det skal du undgå.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her