George Michael er tilbage. I hvert fald på kinderne, siges det. De rå skægstubbe har fået en renæssance ifølge frisørsalonerne, men generelt er det ikke længere sådan, at det at anlægge skæg er en beslutning om at ændre sit udseende permanent. Det kan sagtens være rå skægstubbe den ene uge og glatbarbering den næste.

Glatbarberingen sker også de mere intime steder. Ifølge Carsten Larsen fra Spa & Skin Lounge Moisture i København var mænd og intimbarbering ikke bare en kort affære. Flere og flere mænd – både homoseksuelle og heteroseksuelle – kommer ind for at få voksbehandlinger. Hvis du selv vil kaste dig ud i en intimbarbering, er der ingen forskel på fremgangsmåden i forhold til en almindelig barbering i ansigtet.

I begge tilfælde bør man bruge en barberskum, olie eller creme, der indeholder plejende ingredienser og har antibakterielle egenskaber. Sørg for, at kniven eller bladene er skarpe.
Uanset om du fjerner det hele eller kun lidt, og hvor på kroppen det sker, skal det gøres ordenligt.

På de følgende sider har vi samlet grej til den gode barbering.John Masters Organics Birch & Cedarwood rens- og barbersæbe

Pris: 79 kr.Portland General Store, Old-Fashioned Wet Shave Soap med whiskey. Indeholder mudder, der absorberer olie og skidt fra huden. 225 g.

Pris: 150 kr.Tweezerman Deluxe næsehårstrimmer klipper de usexede næsehår vha. skarpe blade, der dog ikke kommer i kontakt med huden. Lille børste til rengøring medfølger.

Pris: 149 kr.Gentlemen’s Tonic er en ny herreserie i Danmark. Babassu and Bergamot Daily Foaming Cleanser, 175 ml.

Pris: 195 kr.Mangroomer ryghårstrimmer er med selvrensende blade, og håndtaget kan indstilles.

Pris: 299 kr.Bulldog After Shave Balm uden parabener, syntetiske farver og parfume. Indeholder bl.a. grøn te-ekstrakt og otte essentielle olier.

Pris: 99 kr.Merkur Futur barbersæt med skraber, børste og holder

Pris: 1.199 kr.Baxter of California After Shave Balm uden alkohol, 120 ml.

Pris: 135 kr.Proraso barberskum med aloe og grøn te er især god til følsom hud og intimbarbering. 250 ml.

Pris: 49 kr.Fusion Proglide Power er Gillettes nye skraber, der kommer i august. Skaftet er bl.a. blevet mere ergonomisk, og en særlig mikrokam styrer hårene hen til barberbladet.

Pris: kendes p.t. ikke.