Vil du køre på strøm? Sådan finder du den rigtige elbil til dine behov scroll-down

Vil du køre på strøm? Sådan finder du den rigtige elbil til dine behov

Skal du have en ny bil, skal den være elektrisk. Måske kombineret med en benzinmotor i en plug-in hybrid, men optimalt set fuldt ud elektrisk. Christian Grau guider dig her til at vælge den rigtige elbil på et marked, der bare vokser og vokser.

Af Christian Grau
Foto: Oliver Seppo
Motor Euroman

Er elbilen den geniale løsning på verdens klimaproblemer?

Langt fra. Elbiler er ikke perfekte, og hele tanken om at vi kan omstille og dermed forbruge os ud af krisen ved at købe nyt kan nok bruge lidt eftertanke. Men skal du have en ny bil, så skal du gå efter en, der er elektrisk.

Nogle vil måske tænke, at udviklingen går for stærkt, og at teknologien bliver forældet hurtigt, men det er altså er sløjt argument for at vælge en fossil bil, som tiden strengt taget allerede er løbet fra. Og at vente på den næste elbil, der flytter grænserne, er som at vente på den næste iPhone. Der vil altid komme en ny, der er bedre lige om lidt, og kigger man på tidlige (og nu halvgamle) elbiler som Tesla Model S, Nissan Leaf og BMW i3 kan man se, at hverken batterierne eller teknologien på disse er mere forældet, end at der stadig er et marked for dem.

Spørgsmålet er så bare, hvilken elbil du skal vælge?

Som altid afhænger det meget af dine behov. Ikke blot for plads og hensyn til økonomi, men også i form af en indsigt i hvordan du bruger bilen. At køre elbil kræver, at du planlægger din tur anderledes, og når du først har vænnet dig til det, kan det fungere for de fleste.

Men du kan ikke planlægge dig ud af det helvede, det vil være at vælge en elbil, hvis rækkevidde og ladehastighed ikke matcher dit køremønster og temperament. Samtidig er elpriserne på himmelflugt i denne tid, hvor der er krig og inflation. Men alligevel står elbilen økonomisk set stadig stærkt over for benzin- eller diesel-bilen, hvis blot du er opmærksom på, hvornår du sætter ladestikket i.

Her viser vi vej til nye elbiler, der, udover at transportere dig, også tilbyder lidt ekstra stil eller køreglæde.

Der findes retfærdigvis rigtig mange andre gode elbiler, så betragt dette som vores favoritter blandt de nyeste modeller.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Biler, Elbil og Klima