Lynæs Surfcenter: En familieejet iværksættersucces har vakt en sovende havneby til live scroll-down

Lynæs Surfcenter: En familieejet iværksættersucces har vakt en sovende havneby til live

Med en fast forankring i surf-kulturen har tvillingerne Johan og Jeppe Ingversen gjort Lynæs Havn til et samlingspunkt for både vandsportsentusiaster og kaffedrikkende familier på sommerferie.

Af Magnus Kraft
Foto: Anne Mie Dreves
Sommeravisen '21 Euroman
Nordkysten bugner af små havnebyer. Enkelte vrimler med sommerglade turister, der spiser stjerneskud på plastikstole og spiller minigolf. Her er liv og glade dage, men i skyggen af Hundested, Gilleleje og Hornbæk har mindre havnelejer i mange år været efterladt med sig selv, stilheden og vandet. 
 
Lynæs, der ligger ved udmundingen af Roskilde Fjord, lige i Hundesteds blinde 
vinkel, tilhørte sidstnævnte kategori, men et familieforetagende med et bankende vandsportshjerte er i fuld gang med at transformere Lynæs til en seriøs konkurrent til storebroren i nord, Klitmøller. Hæderen for succesen skal tilfalde Johan og Jeppe 
Ingversen, et par evigt arbejdende tvillinger, der har insisteret på at omdanne deres barndomshjem til en stemningsfyldt hovedpulsåre i den lille lystfiskerhavn. 
 
”Drivkraften har været at skabe noget for et område, vi rigtig godt kan lide,” fortæller Johan Ingversen, mens han viser rundt i 
Lynæs Surfcenters miniaturelandsby. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer