Se video: Putin som målscorer og oplægger i ishockeydyst

Se video: Putin som målscorer og oplægger i ishockeydyst

Han må være verdens mest frygtløse og sporty præsident.

Når ikke han dyrker kampsport, står på ski, fanger en gedde i bar overkrop, flyver med traner eller bryder med en leopard, ja, så kan han jo lige så godt slappe af med et slag ishockey.

Hvis den højspændte storpolitiske situation altså tillader det.

Det har den 61-årige præsident vurderet, at den gjorde, da han lørdag aften vendte tilbage til OL-byen Sochi ved Sortehavet for at deltage i en opvisningskamp med holdet Team Festival Stars. 

Holdet talte flere tidligere russiske hockeystjerner, blandt andre Aleksej Kasatonov, der vandt guld for Sovjetunionen i 1984 og 1988, og Valerij Kamenski, der også vandt guld i 1988.

Modstanderholdet var angivelig kun amatører.

Ifølge det russiske nyhedsagentur Itar Tass nettede Putin hele seks gange og lavede fem assists i kampen, som hans hold vandt 20-5.

Så hvis det russiske A-landshold står og mangler en målfarlig og vovemodig fløjspiller til VM, der begyndte i fredags, så kan de jo overveje at ringe til Kreml.

Okay, det tyder på, at modstanden lørdag var begrænset, og at der var tid og plads nok, når Putin gled frem mod målet:

Men hvem har også lyst til have et mellemværende med landsfaderen, der samtidig er indehaver af et sort bælte i taekwondo?

Opvisningskampen blev spillet som afslutning på amatørturneringen Night Hockey League, et fremstød for at udvikle ishockey på amatørniveau, som blandt andre præsidenten selv støtter op om.

Der deltog 114 russiske hold og 12 udenlandske hold i turneringen, der blev vundet af Neoplan fra Jekaterinburg.