Ingen siger farvel, men alle forsvinder

Eksklusivt: Se kortfilmen ’Ingen siger farvel, men alle forsvinder’

Fra instruktøren af tv-serien ’Da Danmark blev Suspekt’ kommer nu Jonas Risvigs første fiktionskortfilm om den autistiske unge mand Jeppe, der møder bypigen Mynthe. Mødet mellem de to forandrer dem begge, og Jeppe finder ud af, at hun har ligeså meget brug for ham som han for hende.

Hvordan finder man og håndterer den kaotiske kærlighed? Ikke mindst, når man er autist og bedst kan lide, at alt er i en bestemt orden, og hvor hver afvigelse betyder angst og vrede.

Det er spørgsmålet for 22-årige Jeppe, der arbejder på en campingplads ved Silkeborg, da en gruppe unge med bypigen Mynthe tjekker ind. Mødet mellem de to skaber en forbindelse, der ikke bare hjælper Jeppe, men også giver håb for Mynthes mindre synlige dæmoner.

De tos sommerforelskelse er omdrejningspunktet i Jonas Risvigs debut som kortfilmsintruktør med ’Ingen siger farvel, men alle forsvinder’. Filmen har Marie Boda og Viktor Medom i hovedrollerne.

Her på Euroman har vi fået lov til som de første af vise hans kortfilm. Tidligere i år havde vi en lignende premiere, da vi kunne vi vise Casper Balslevs film ’For Enden af Regnbuen’.

Jonas Risvig er selv kun 24 år, men har en lang erfaring som dokumentarist og musikvideoinstruktør bag sig. Bedst kendt er formentlig hans serie ’Da Danmark blev Suspekt’ på DR3, hvor han følger den populære rapgruppe Suspekt. Du kan læse vores interview med Jonas Risvig her, hvor han blandt andet fortæller om sine overvejelser ved at portrættere en ung mand med autisme.

”Jeg har lavet dokumentarfilm, og jeg greb researchen an på samme, selv om det var fiktion. Jeg har læst en masse om sygdommen og fik kontakt til Landsforeningen Autisme, som hjalp mig meget. Skuespillerne i filmen har tilbragt tid med unge, der lider af autisme, og vi har testet filmen for forældre og andre pårørende til unge med autisme i netop den aldersgruppe, som karaktererne i filmen er. Vi har gjort meget ud af at lave en portrættering, som ville føles ægte. Men jeg har selvfølgelig også tilladt mig at have en vis kunstnerisk frihed til at fortolke.”

Du kan se hele filmen ’Ingen siger farvel, men alle forsvinder’ her nedenfor.

Se, hvad vi ellers skriver om: Film