Fem stjerner: Hotelrestaurant serverer gode enkle retter med mange detaljer
For nylig åbnede Petra i hjertet af København. Ambitionsniveauet er højt i hotelrestauranten, som serverer mad, der er til at betale.
UMIDDELBART FREMSTÅR Petra enkel, lidt kedelig og meget ordinær. Men vi skulle ikke langt ind i måltidet, før hotelrestauranten med pigenavnet viste sig at gemme på både råvarer af god kvalitet, skarp tilberedning og et højt ambitionsniveau med mange detaljer.
Først Gillardeau-østers med smukt doseret vinaigrette på rabarber og den citrussmagende japanske sansho-peber (fra 40. kr.). Så panisse (sprøde kikærtefritter) med havguscreme og friterede porrestrimler (45 kr.).
Efterfulgt af vandbakkelse med havguscreme og bearnaise på brunet smør og estragon, toppet af tynde skiver okse-coppa (45 kr.), der gav den ellers cremefede vandbakkelse umamidybde.
Endelig fik vi en omgang citrusmarineret crudité (50 kr.) til at rense munden: brændte blade af hjertesalat, minigrønkål og -fennikel marineret i appelsinsaft, saltet kålrabi, minikål med sort peber, tørret tomat med cubansk oregano, grillede mexicanske cucamelon (syrlige drueagurker) samt syltede skiver af gulerod med hasselnøddeolie, alle fra Kiselgaarden.