Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Leder: "Jesper Olsens mål mod  England den aften i Idrætsparken glemmer jeg ikke"

Foto: Scanpix og PR Fra dansk fodbolds guldalder. Jesper Olsen var en central medvirkende på 80’er-landsholdet. Her fejrer han sammen med Michael Laudrup og Søren Lerby, at Preben Elkjær har scoret mod Sovjetunionen i Idrætsparken i 1985.

Leder: "Jesper Olsens mål mod England den aften i Idrætsparken glemmer jeg ikke"

Euromans Jonas Langvad Nilsson hylder den lille virtuos Jesper Olsen, som du kan læse et stort portræt af i den nye udgave af Euroman.

Man siger, at du ikke finder et mere stille sted i verden end på et tomt fodboldstadion dagen efter en kamp. Sådan nogenlunde husker jeg observationen formuleret, og jeg kan bekræfte, at den er sand.

Jeg er vokset op på Østerbro, nogle få hundrede meter fra det, der dengang var kendt som Idrætsparken. Det gamle stadion var bygget sådan, at lyden fra tilskuerne – slagsangene, buh-råbene og jubelbrølet – kunne høres på lang afstand i det omkringliggende kvarter. Boede man tæt på Idrætsparken, kunne man, når der var landskamp, åbne vinduerne, skrue ned for lyden på fjernsynet og høre kampen i stuen. Lyden af Idrætsparken var lyden af noget stort. Idrætsparken var et sted, hvor stjerner blev født i lyset fra de høje projektørmaster. Det var her, i begyndelsen af 1980’erne, at det danske fodboldlandshold endegyldigt lagde de evindelige, ærefulde nederlag bag sig og trådte ind på den internationale scene, anført af spillere som Preben Elkjær, Søren Lerby og Jesper Olsen. Det var her på lægterne – på den billige langside med ståpladserne, på den dyre med siddepladserne, på ’Hockeybanen’ og på ’Cementen’, som de fire tilskuerafsnit blev kaldt – at roliganbevægelsen blev født, inspireret af et landshold, der vakte begejstring verden over og gjorde mig stolt over at være fra et land, som hidtil mest var kendt for bacon, Lurpak-smør og Carlsberg.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her