Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

Der er dejligt på Dragsholm – og stedet kan det hele rent gastronomisk, du kan gå topgourmetvejen i Slotskøkkenet, og du kan gå den mere afslappede og brasseriagtige vej i Lammefjordens Spisehus. Vi har gjort det sidste, og køkkenchef Claus Henriksen bød os indenfor på en lille frokost – Lammefjordens Spisehus er Månedens restaurant.

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus
Offentliggjort
Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

12 kammuslinger

Salt

4 store jordskokker

Olie

Udstyr: 4 grene

Ordn kammuslingerne, og skyl grenene godt. Kom 3 kammuslinger på hver gren, salt dem lidt, og sæt dem i køleskabet. Skræl jordskokkerne, skær dem i 5 stykker hver og kom lidt salt og lidt olie på. Bag dem i ovnen ved 160 grader i 25 minutter. Steg nu kammuslingerne med lidt olie, 1 minut på hver side og læg dem på et stykke køkkenrulle. Fordel jordskokkerne på 4 tallerkner sammen med grenene med kammuslingerne, og hæld en vinaigrette på sukkerroesirup og estragonolie over kammuslingerne.

20 g estragon

1 dl olie

½ dl sukkerroesirup

½ dl æbleeddike

Skyl og slyng estragonen. Lun olien op til 180 grader. Kør estragon og olie på en blender i 3 minutter. Sigt den grønne olie gennem et kaffefilter og kassér det grønne snask. Lun sukkerroesiruppen, tilsæt eddiken og rør godt sammen. Hæld så estragonolien i og rør vinaigretten godt sammen.

Tip: I stedet for sukkerroesirup kan man også bruge honning.

__________

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

400 g ørredfilet

Salt

Sukker

1 håndfuld hø

12 tynde brødskiver

4 kastanjer

Krydderurt til pynt

Udstyr: ildfast skål eller lille gryde, der har kendt bedre dage

Fjern benene på fisken, drys lidt salt og sukker over den og sæt i køleskabet til dagen efter. Frys den derpå ned. Kom høet i den lille skål eller gryde. Læg den frosne fisk på en bagerist og ind i en kold ovn. Sæt skålen ind til fisken, sæt ild til høet, luk ovnen, og lad fisken røge derinde i 40 minutter. Tag fisken ud, skær den i tynde skiver, og fordel dem på midten af 4 tallerkner i en rund cirkel, og lad fisken tø helt op.

Bag imens brødene i ovnen ved 160 grader, til de er gyldne – udstik dem evt. forinden, så de er runde som vist på billedet. Vask kastanjerne, skræl dem, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Skyl og aftør krydderurten. Fordel kastanjerne over den hørøgede ørred, læg de sprøde brød over og top med krydderurt.Marinerede sild med pocheret æg, rygeost og kapers

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

12 marinerede sild

4 skiver rugbrød

Smør

1 skalotteløg

1 agurk

4 øko-æg

2 l vand

½ dl eddike

Kapers

1 kvist dild

Læg de marinerede sild i en sigte, og lad dem dryppe af. Steg rugbrødet på en pande i lidt smør, til det er sprødt. Pil løget, og skær det ud i fine ringe. Skyl agurken, og skær den ud på langs i tynde strimler med en tyndskræller eller på et mandolinjern, og rul strimlerne sammen. Skyl og aftør dildkvisten, og pluk den lidt. Slå æggene ud i 4 kopper – de skal være hele og fine, går de i stykker, må man tage et nyt.

Varm vand og eddike op til 90 grader, rør rundt i gryden, og dan en hvirvel. Kom 1 æg ad gangen direkte ned i midten af hvirvlen, og lad det stå og pochere i 5 minutter. Anret de pocherede æg på midten af rugbrødet, læg sildene rundt om æggene, fordel dutter af en rygeostcreme rundt omkring og pynt med agurkeruller, løgringe, dild og kapers.

4 spsk. rygeost

4 spsk. piskefløde

Rør begge ingredienser sammen til en creme.Fyldt knoldselleri med krydderurter, citron og løjrom

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

4 små knoldselleri

1 øko-citron

Krydderurter

3 spsk. ymer

Salt

200 g løjrom

Skrub og skyl knoldsellerierne godt, så al jord er væk. Skær bunden af dem, læg dem over på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 1 time, til de er møre. Lad så knoldsellerierne køle af, skær toppen af dem og skrab indmaden ud uden at ødelægge selleriskallen. Skyl og riv citronen. Skyl og slyng krydderurterne godt, tag lidt fra til pynt, og hak resten fint. Rør ymer med citronskal, krydderurter og selleriindmad og smag til med salt. Kom fyldet tilbage i selleriskallerne, så der er 5 mm til kanten, og fyld efter med løjrom.

Tip: Kan man ikke få små knoldselleri, kan 2 større også bruges – halvér dem, så der er til 4 personer. Bland endelig forskellige krydderurter i ymeren, fx dild, løvstikke, purløg, estragon.Glaseret lammebov med persillerodscreme, ræddiker, violet grønkål og sauce af persillesmør

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

1 lammebov

Olie

1 mørk øl

Salt

Peber

20 ræddiker

12 blade violet grønkål

½ bundt persille

100 g smør

Brun lammeboven i lidt olie, og kom den over i en bradepande med øl og lidt vand og drys salt og friskkværnet peber over. Sæt den i ovnen ved 160 grader i ca. 3 timer. Overhæld boven med lidt af væsken og stegeskyen undervejs, ca. hvert kvarter. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det er ved at tørre ud. Vask imens ræddiker og grønkålsbladene godt, og skær ræddikerne i passende stykker som vist på billedet.

Skyl og slyng persillen godt, smelt smørret og blend det med persille og salt. Sigt persillesmørret igennem et kaffefilter og kassér det grønne snask – hold den sigtede smørsauce lun til servering, eller lun den igen lige op til. Damp ræddiker og grønkål i lidt af persillesmørret med lidt vand i ca. 3 minutter lige før servering. Grav kødet af den bagte lammebov med en ske ved anretning. Smør en persillerodscreme ud i bunden af 4 tallerkener, læg et par skefulde lammekød på, pynt med smørdampede ræddiker og grønkål, og dryp resten af persillesmørret over anretningen til sidst.

200 g persillerødder

4 spsk. gedeost

Salt

Skræl og skyl persillerødderne, og kog dem møre i vand. Kør dem så på en blender med gedeost til en puré. Smag pureen til med salt.

Tip: Ræddiker findes i mange farver og former – brug dem, du har lyst til eller kan skaffe og gerne forskellige.Sneæg med karamelcreme, karotter og citronmelisse

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

100 g sukker

1½ dl mælk

1½ dl piskefløde

100 g æggeblommer

2 karotter

1 dl æggehvider

1 dl sukker

Urtesukker (se nedenfor)

12 tynde tørre brødskiver

Citronmelisse til pynt

Karamellisér sukkeret i en gryde og tilsæt mælk og fløde, og lad karamellen opløse sig. Bring det så i kog, og hæld det forsigtig over æggeblommerne, samtidig med at æggeblommerne piskes til cremekonsistens. Sigt karamelcremen, og stil den på køl. Vask karotterne, skær dem i tynde skiver på et mandolinjern og læg dem i koldt vand til servering, hvor de tages op og dryppes godt af. Varm vand op til ca. 90 grader.

Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs. Form så marengsen til ’sneæg’ med en ske og sænk ned i det varme vand og pochér, 1 ad gangen – gentag 4 gange. Pochér i ca. 4 minutter og læg sneæggene på et stykke bagepapir. Drys urtesukker over brødet. Skyl, aftør og pluk citronmelissen. Læg sneæggene på 4 tallerkener, pynt med urtesukkerbrød, karotter og citronmelisse og hæld den kolde karamelcreme på til sidst.

__________

Knus dextrin, yoghurtpulver og citronmelisse i en morter.Maltkage med friskostcreme, havregrynsdrys og tyttebær

Få 7 opskrifter fra Lammefjordens Spisehus

10 g smør

40 g mælk

50 g sukker

5 g maltmel

50 g hvedemel

½ tsk. bagepulver

Smør til formene

Tyttebær til pynt

Udstyr: muffinforme

Smelt smørret og tilsæt mælken. Bland alle øvrige ingredienser sammen på nær tyttebær og tilsæt mælken med smør til sidst. Smør 4 muffinforme, og fordel dejen i dem. Bag kagerne i ovnen ved 160 grader i ca. 10 minutter og lad dem så køle af. Tag kagerne ud af formene, og sæt dem på 4 tallerkner. Smør en friskostcreme på toppen af dem, kom havregrynsdrys over og pynt med tyttebær. Havregrynsdrys: 1 spsk. havregryn Sukker Rist havregryn og lidt sukker på en tør pande, og rør lidt rundt, til sukkeret begynder at smelte og havregrynene bliver gyldne. Tag af varmen og kom over på en bageplade, og lad det afkøle. Knus derefter til havregrynsdrys.

4 spsk. friskost

1 tsk. flormelis

Bland friskost og flormelis sammen til en creme.

__________