Lokalet, det tidligere Galleri Asbæk, er noget af et skrummel – højloftet, smalt og dybt, men det fungerer rigtig godt til formålet, skønt det ikke var lokalet, der fra begyndelsen var tænkt ind i planerne – jf. den lange søgning efter egnede lokaler, som også gastros ’namedropping’ har fuldt nidkært mildt sagt!
Man ’mødes’ ved indgangen af en bar, hvor de dels formår at servere nogle seriøse cocktails (bl.a. en helt banal og vidunderlig dry martini på den rigtige måde), dels serverer en barmenu – et både hurtigt og prisbilligt måltid, hvis man ikke er til det helt store. Den står på snacks, småretter til 100 kr. og/eller steaktartar med salat og fritter, en MASH-burger eller en ’bar bøf’ med fritter og bearnaise – tre hovedretter til 165-185 kr. Godt tænkt i disse tider, hvor pengene ikke sidder helt så løst – selv om folk har dem!

The American Way
Når man går ind gennem lokalet til ’spiseafdelingen’, passerer man køkkenet på højre hånd og derefter en væg med glasmontre fra gulv til loft, hvor stedets kød – kvægtyper og kødudskæringer – er udstillet. Det er det rene gå-væk-vegetar, mens kødelskere vil ha’ det som børn, der står og trykker næsen mod vinduet til legetøjsforretningen. Videre frem kommer man ind til siddebåsene med sæder af rødt vinyllignende betræk – som en designeropdateret amerikansk diner fra 50’erne.

Herinde kan man også få småretterne til 100 kr. – og så kød, masser af kød. Man vælger mellem amerikansk oksekød fra Nebraska eller Omaha, dansk langtidsmodnet (90 dage – en sjældenhed) eller australsk wagyu (’kobekød’). Sauce efter eget valg er inkluderet i prisen, mens diverse sideorders skal bestille separat.

Der er også mulighed for at vælge fisk og fjerkræ, men det er og bliver kødet, man bør komme efter.
Der er et endog meget overskueligt vinkort – og så er der det helt store vinkort med mulighed for at gå amok i ikke mindst store, amerikanske vine.

MASH har helt utilsløret trukket på amerikanske forbilleder, og selve spisekortet vækker rent grafisk mindelser om bøf og retro-bistrostedet Balthazar, der åbnede i New York i 1997 – og som ikke holder samme standard som den, MASH lægger op til.

Og nu vi er ved kortet – og den nidkære overlærer kommer op i en – hvorfor så ikke beslutte, om det danske kort ikke også skal være på dansk instead of en smule dansk her og resten in English? Mig bekendt hedder det eksempelvis hovedret på dansk og ikke main course. Og så er computernes stavekontrol en svøbe, der ikke godtager sammensatte ord, og således hedder det desværre ’kalve brissel’, ’reje cocktail’ etc. på computerdikteret nudansk! Men den slags møder man på næsten alle menukort derude …

Og det er alt sammen også kun for at finde på noget og for at være en pedant, for MASH er et meget, meget velkomment sted, hvor enhver – måske lige med undtagelse af hardcore-vegetarer – vil gå glad, mæt og ikke særlig meget fattigere hjem.

mashsteak.com