Ronni Mortensen skal repræsentere Danmark til Bocuse d'Or: "Det er rejsen op til det endelige produkt, jeg rigtig godt kan lide"
Foto: Flemming Gernyx Ronni Mortensen (t.h.) med Bocuse d'Or-assistent Sebastian Holberg Svendsgaard.

Ronni Mortensen skal repræsentere Danmark til Bocuse d'Or: "Det er rejsen op til det endelige produkt, jeg rigtig godt kan lide"

Gennem hele karrieren har kokken Ronni Mortensen hjulpet andre til sejr og succes. Nu indtager den loyale og hårdtarbejdende assistent selv hovedrollen som Danmarks næste kandidat til Bocuse d’Or. For Ronni Mortensen bliver det den professionelle kulmination på en karriere, som de indre dæmoner for år tilbage var tæt på at rive i stykker. Vi har besøgt ham i træningslejren i Valby.

29. januar 2019: Konkurrencekøkkenet i den store messehal i Lyon står funklende rent. Knive, redskaber og råvarer er pakket og klargjort ned til mindste detalje. Et tryk på nedtællingsuret er nu det eneste, der mangler for at sætte Bocuse d’Or-infernoet i gang. Musikken og larmen fra tilskuerne tager til, og Ronni Mortensen mærker, hvordan adrenalinen begynder at summe i benene. Men det er ikke ham, der om lidt indtager det danske køkken. Det er Kenneth Toft-Hansen og assistenten Christian Wellendorf. De sidste måneder har Ronni Mortensen hjulpet med de endelige forberedelser, og nu hvor det hele skal kulminere, kan kokken pludselig mærke, hvor meget han egentlig gerne ville, at det var ham, der skulle sendes i ilden.

"Det kriblede så meget i fingrene, da jeg så Christian og Kenneth gå i køkkenet dernede. Man var så tæt på. Jeg skal ærligt indrømme, at det var et vildt antiklimaks at stå på siden og se de andre gå i gang. Men det vækkede mig," husker Ronni Mortensen.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her