Fem ting at glæde sig til i fodboldweekenden
Foto: Getty Images

Fem ting at glæde sig til i fodboldweekenden

Wikheim danser videre i Saudi-Arabien, Valencia skifter træner, AGF skal have styr på Lucas Andersen og Diego Maradona som film.

En kunstner kom forbi Herning

Den norsk/brasilianske dribler Gustav Wikheim forlader FC Midtjylland. FCM fik et hæderligt bud på den elegante spiller fra Saudi-Arabien og klubben Al-Fateh, og da lønnen til Wikheim ville blive langt over femdoblet, ville Wikheim også gerne ud i verden og sikre sin egen og sin families fremtid. Han kommer næppe til at spille i La Liga eller Serie A, som han selv håbede på tidligt i karrieren, og det er selvfølgelig sørgeligt, men når man er 28 år, skal man begynde at tænke på tiden efter fodbold.

For tre år siden ankom den norske brasilianer til Herning efter et mislykket ophold i Belgien. FCM havde tidligere prøvet at hente ham, men som så mange gange før kunne de danske klubber ikke matche hverken transfer- eller lønsum fra en større klub, og man måtte se ham forsvinde. Nu var Wikheim endt i Midtjylland som et såret dyr efter to sølle kampe i en halvsæson i Belgien, og ingen vidste helt, hvad det halve års lejemål skulle bringe.

Man kunne med det samme se, at han var noget helt specielt på banen. Nærmest smuk at se på. Han løb nærmest på tæerne som en balletdanser, men effektiv var han ikke altid. Han driblede ikke bare forbi ti mand og scorede et væld af mål ligesom Messi eller Maradona. Faktisk scorede han kun fire mål i sine første 22 kampe i lejeperioden. Men han var bare noget helt specielt. Han mindede om en gammeldags, sydamerikansk dribler fra de magiske argentinske eller brasilianske landshold fra 70’erne og 80’erne. Eller måske en elegant italiener?

Der var noget Ariel Ortega, Roberto Donadoni eller Pablo Aimar over Wikheim. Fra dengang hvor alle spillere ikke nødvendigvis skulle være alting på én gang. Være komplette. Hvilket jo bare udvisker forskellene på spillerne og blander det hele sammen som grød. Det hverken kunne eller kan Wikheim være en del af. Han er en éner.

Læs hele artiklen med Euroman Premium
Allerede medlem. Log ind her
Bliv medlem, og få fuld adgang til hele EUROMAN.dk for 49 kr./md
Læs mere om Euroman Premium Euroman Premium