Hvor mange gange har I været på Roskilde?

Sebastian: Med undtagelse af corona-årene har jeg været der hvert år, siden jeg var 14 år.

Søren: Jeg har været der de seneste 11-12 år.

Hvad er jeres bedst trick til at overleve på Roskilde?

Sebastian: ”Det bedste, man kan gøre for sig selv, er at overgive sig til det smattede og til det smadrede. Man skal ikke prøve på at have det fint og rent, men derimod prøve at gå i ét med kaosset. Det er der, man har det fedest, synes jeg. Roskilde er et sted, hvor man mentalt kan frigøre sig og blive en del af alle de sindssyge ting. Det er en mentalitet.”

Søren: ”Ja, det handler meget om den holdning, man går ind til det hele med.”

Har I altid en særlig ting med på festival?

Sebastian: ”Vi fra bandet har tit boet i samme camp, og vi plejer at have en form for campmaskot med. Der var et år, hvor vi selv udstoppede et dødt egern, som vi fandt på vej hjem fra vores gymnasium.”

Søren: ”Der var en af vores venner, der boede under en ornitolog, som havde god erfaring med at udstoppe fugle. Så han kom med nogle gode tips til, hvordan vi fik egernet udstoppet ordentligt med en god blanding af ståltråd, vat og avispapir. Og så var egernet ellers parat til Roskilde.”

Sebastian: ”Et godt tip er dog at få det gjort ordentligt rent. Allerede efter første dag var der mider i egernet. Men det giver blikfang og street credit at have noget med, der er lidt ud over det normale. Så hvis man gerne vil være kongen eller dronningen af campområdet, så er en god maskot vigtig.”

Søren: ”På tredjedag var også nogen, der stjal det, men vi fik det heldigvis stjålet tilbage igen. En god maskot er vigtigere end et godt anlæg.”

Hvor havde I placeret det udstoppede egern?

Sebastian: ”Vi havde hængt det op i en form for hjemmelavet flagstang, som vi lavede af en pavillonstang med en snor i. Og så hang den i campen som et flag.”

Søren: ”Jeg kan huske, at jeg en morgen stod op, og udenfor lød det, som om det regnede på pavillondugen, så jeg stak hovedet ud af teltet for at tjekke vejret. Jeg kunne så konstatere, at det slet ikke regnede. I stedet var det mider fra det udstoppede egern, der dryppede ned på pavillonen.”

Hvad er jeres bedste hack på Roskilde Festival?

Søren: ”Hvis man vil have en kold øl, kan man med fordel komme øllen i en våd sok og grave den ned i jorden. Når man graver den op igen, er den kold og klar til at drikke.”

Sebastian: ”Roskilde kan blive rigtig dyrt, hvis man vil leve af andet end dåsemad. Hvis man ikke er så forskrækket, kan man skralde sig til ret meget mad. Man kan gå rundt i madområdet og holde øje med om folk, der ikke spiser deres portioner op, og på den måde kan man hurtigt lige nuppe en halv portion pasta bolognese fra et bord. Det har jeg gjort en del år, og man kan spare ret mange penge det. Det er faktisk ikke så klamt, som det kan lyde.”

Søren: ”Et andet godt hack er at købe en flaske Minttu. Det er en god og stærk alkohol, der smager lidt af tandpasta. Når man vågner op om morgenen og har det lidt dårligt, kan Minttuen give en følelse af, at man lige har børstet tænder, når man tager en tår. Den frisker lige morgenånden op og tager toppen af tømmermændene.”

Hvad er jeres bedste minde fra Roskilde?

Sebastian: ”Jeg mødte min kæreste på Roskilde for fire år siden, og vi bor sammen i dag. Det, synes jeg, er et rigtig godt minde.”

Søren: ”Der sker så mange vilde ting ude på campområdet, og der er kommet mange gode minder gennem årene. Jeg føler dog, at de alle sammen er lidt slørede, men det er vel også en del af charmen ved Roskilde?”

Sebastian: ”Det bedste, man kan gøre for sig selv, er ikke at lægge for mange planer og i stedet se, hvad det bringer. Det skaber tit nogle uforudsigelige og fantastiske øjeblikke.”

Hvor er den bedste placering til ens camp?

Søren: ”Det bedste år, jeg har haft, når det kommer til camps, var, da vi endte i område K lige ved siden af badesøen. Der var en stor bakke ned til søen, som vi kørte ned ad i nogle sæbekassebiler, vi selv byggede ud af ting, vi fandt på pladsen. Så kørte vi ræs ned ad bakken og videre ned i søen.”

Sebastian: ”Vi må også bare indrømme, at vi med alderen er begyndt at sætte mere pris på, at vi kan sove, og at det ikke er helt smadret. De seneste år har vi ligget i ’silent and clean’-området, hvor der mere er en campiststemning.”

Søren: ”Her er også mindre risiko for, at der er nogen, som tisser på eller sætter ild til ens telt. Men i bund og grund er det en smagssag, hvad folk er til.”

Sebastian: ”Ja netop. For folk, der elsker fuldt smadder, skal da bare ligge i ’L’, der er berømt og berygtet. Der sker nogle vilde ting, og jeg føler lidt, at det er Roskildes svar på Compton. Der bor en masse outlaws.”

Søren: ”Der er ingen fred og ingen love i ’L’. Det er nærmest et anarki.”

Hvor spiser man bedst?

Sebastian: ”Jeg har været rigtig glad for en polenta-bod ved navn Street Polenta, hvor man kan få polentaer med alle mulige ingredienser. Jeg har været rigtig glad for deres polenta med gorgonzolacreme. Den er meget skarp i smagen, men hvis man elsker blå ost, er den rigtig god.”

Søren: ”Jeg kan virkelig anbefale Meyers flæskestegssandwich med friske æbleskiver i.”

Sebastian: ”Jeg kan også godt lide flæskestegssandwichen fra Busbus, der holder til i en rød dobbeltdækkerbus inde på pladsen. Og der har jeg faktisk også et foodhack. For ud over flæskestegssandwich har de også en sandwich med rejesalat. Der var et år, hvor jeg bad om at få en flæskestegssandwich med rejesalat i. Det var snasket, men det smagte også genialt.”

Har I et særligt trick til at undgå tømmermænd?

Sebastian: ”Badesøen.”

Søren: ”Ja, badesøen. Mange snakker om, hvor klam badesøen er, men jeg har hørt, at den skulle have et ret hærdet økosystem efter alle årene med Roskilde.”

Sebastian: ”Det er, som om man bliver født på ny, når man starter dagen ud med en tur i søen. Det kolde søvand gør bare, at man bliver klar til en ny dag.”

Søren: ”En lille svømmetur og en morgenbajer, så er du klar igen.”

Sebastian: ”Og så skal man selvfølgelig drikke en masse koldt vand.”

Joyce spiller på Avalon klokken 01:30 natten til fredag.

Joyce

Bandet blev dannet i 2019. Består af de fire venner Sebastian Wegener(forsanger), Casper Winther(trommeslager), Oscar Engel Libonati(guitarist) og Søren Bang(guitar og keyboard). Fik deres gennembrud i 2020 med det anmelderroste album ’Formskifter’, der blandt andet indeholder sange som ’Djævlen’, ’Formskifter’ og ’Åh Nej Chefen Ringer’.