Efter to digtsamlinger spiller Daniel Dalgaard ud med en roman om magt og afmagt. Historien tager sin begyndelse i besættelsestiden og bevæger sig op i et nutidigt backpackermiljø. Vi møder Jan Schnecker, der voksede op med det tyskklingende efternavn på Bornholm under anden verdenskrig og aldrig har sluppet krigen. Mange år senere sidder han ved poolen i en kørestol i Thailand, fanget i sin krop. Her møder han en dag den unge backpacker Thea, som rejser alene rundt i Sydøstasien, og derfra tager historien en uventet drejning.
Annonse
Vi ville så meget
I årene efter finanskrisen har bankmanden Jonas taget hul på en karriere i Londons finansielle sektor, men en begravelse hjemme i Danmark bringer fortidens synder op til overfladen. På samme tid er Ben fanget i gæld. Han har mistet troen på fremtiden og drømmer om at hævne sig over den finanssektor, der har ødelagt hans liv. Da Jonas og Ben en dag møder hinanden, ser Ben chancen for at få en længe ventet hævn. Romanens forfatter Morten Vittrup debuterede i 2016 med slægtsromanen ’Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke’.
Væddeløber
Cykelrytteren Matti Breschel har i 15 år levet på landevejene som en del af det professionelle felt. Han har oplevet succes, skuffelser og grimme styrt, og i sine nye bog fortæller han – ikke uden humor – om hårde kampe, røverhistorier, nederlag og evnen til at bide smerten i sig. Vi hører også om Mattis specielle forhold til sin far, der var med til at åbne sin søns øjne for den professionelle cykelsport. Forholdet mellem far og søn var ikke uden sværd-slag: Døre blev smadret, og slåskampe opstod. I det hele taget er bogen en kærlighedserklæring til sporten på godt og ondt.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.