De to kokke og brødre Joan og Jordi Roca styrer den trestjernede michelinrestaurant El Celler de Can Roca i Girona
De to kokke og brødre Joan og Jordi Roca styrer den trestjernede michelinrestaurant El Celler de Can Roca i Girona

Det nye spanske køkken er blevet gammelt. Heldigvis er der nye toner på vej

I år er det 30 år siden, at en sifonflaske kickstartede den gastronomiske revolution i Spanien. Det blev markeret ved kongressen Madrid Fusión, hvor fagfolk hvert år mødes for at præsentere og diskutere nye idéer og teknikker. Gastro var med, da kongressen tog temperaturen på spansk gastronomi lige nu.

Offentliggjort

DER ER LAGT op til den helt store hyldest til Madrid Fusión, der er blevet afholdt siden 2003. 

I år markeres nemlig 30-året for den spanske gastronomis revolution, og koryfæerne er nærmest fuldtalligt til stede med Adrià-brødrene, Ferran og Albert (tidligere elBulli), som centralakse, flankeret af Andoni Aduriz (Mugaritz) og Quique Dacosta (Denia og Deessa). 

Men skaren af køkkenchefer, der har styret den molekylære gastonomi og den ekstreme og overraskende formgivning, er lang og byder derfor også på Joan og Jordi Roca (El Celler de Can Roca) og Massimo Bottura (Osteria Francescana). 

Sidstnævnte er ikke for ingenting italiener og roser netop Ferran Adria for at have sagt til både ham og Gastón Acurio (Astrid y Gastón i Lima m.fl.), at de skulle forfølge deres eget spor, hvilket får Massimo Bottura til at give sit bud på, hvad fremtiden kunne byde på.