Nicolai Nørregaard kunne sagtens vælge den trygge mellemvej, men insisterer på, at hans restaurant skal være noget særligt

Nicolai Nørregaard kunne sagtens vælge den trygge mellemvej, men insisterer på, at hans restaurant skal være noget særligt

Få steder formår at forene kreativitet, terroir og kokkekunst som Kadeau. I København er restauranten det nærmeste, man kommer på en bornholmsk ambassade, og på Bornholm bliver alt sat på spidsen. Her fortæller Nicolai Nørregaard, der er køkkenchef, kreativ direktør og medejer, om bornholmere, fornyelser på menuen og om at se sin restaurant som et kreativt bureau.

Offentliggjort

Er bornholmeres forhold til naturen anderledes end den øvrige befolknings?

”Jeg tror, bornholmere kender til flere typer af natur. Det er noget med en brat overgang fra det idylliske med de flade sandstrande, heden, lyngen og engen, og så til det meget dramatiske med høje, store klipper og grotter. Det får man et andet forhold til naturen af.”

Hvad betyder Bornholm-dimensionen for jeres medarbejdere?

”Fordi Bornholm er en ø, er den naturligt afgrænset og defineret. Og dem, der arbejder på øen, står jo midt i det. Vi arbejder meget med naturen og befinder os i naturen, både når vi er i vores egen have eller plukker vildt. Det giver en helt anden forståelse for råvarerne.