Efterhånden har alle fattet, at Donald Trump er USA’s nye præsident. Altså manden, der i et interview med New York Times sagde, at han, som præsident, i tilfælde af en russisk invasion af Baltikum og Østersølandene muligvis ikke ville komme sine NATO-allierede til undsætning.

Derfor har vi valgt at skrive denne liste over steder, man kan bosætte sig, hvis atomkrigen skulle rase.

Desuden har vi rangeret flyverskjulene efter parametre som vejr, lokation og mulighed for spændende aktiviteter du kan tage dig til, mens din verden forsvinder – altså i tilfælde af, at Danmark skulle blive angrebet af en atommagt og ikke får assistance af vores nærmest allierede.

5: Kaffeklubben Ø

Det lyder hyggeligere, end det er, men i denne situation, kan man ikke være kræsen. Kaffeklubben Ø er en grønlandsk ø, verdens nordligste landpunkt, og der bor ikke nogen, så det er nemt at flytte ind i tilfælde af en altødelæggende krig i dit hjemland. Der er absolut intet at spise eller lave, og der er virkeligt koldt, hvilket trækker betragteligt ned på vurderingen af denne ø som gemmested under en atomkrig, men har du bare husket dåsemad og varmt tøj nok til en 10-20 år, kommer du til at klare dig fint.

4: Regan Vest

Den gamle koldkrigsbunker i Rold Skov udgik af beredskabet i 2012 og er pt ved at blive omdannet til museum. Derfor anbefales det, i tilfælde af atomkrig, at indløse billet, såfremt museet på det tidspunkt er åbnet, og så bare blive der. Bunkeren er placeret 60 meter under jorden og kan rumme 350 mennesker – kom derfor i ordentlig tid. Husk at tjekke, om de har åbent, hvis der er atomkrig, inden du tager afsted. Husk også, at du ikke må spise hjortene i Rold Skov, da de højest sandsynligt er fulde af radioaktivt nedfald.

3: Tierra del Fuego

Ildlandet, som Tierra del Fuego hedder på dansk, er en argentinsk/chilensk øgruppe ved den sydlige spids af Sydamerika. Der er smadderkoldt, mellem 0 og 9 grader året rundt, til gengæld sørger vindforholdene for, at der ikke kommer radioaktivt nedfald i hovedet på dig. Øgruppens 135.000 indbyggere ernærer sig hovedsageligt med fiskeri og fåreopdræt, så hvis du er en spansktalende fisker eller bondemand, der gerne vil overleve en eventuel invasion, er dette den sydamerikanske øgruppe for dig.

2: Påskeøen

Det er den med de dér store hoveder. Øen ligger 3.700 km fra Tahiti, 3.600 km fra Chile og 2.200 km fra den nærmeste beboede ø og har omkring 3.000 faste indbyggere. Der er dejligt varmt året rundt, der er en international lufthavn, så du kan komme nemt derhen, og en del lækre hoteller. Skulle man komme til at kede sig i dette tropiske paradis, afholdes Red Bulls verdensmesterskab i cliff diving på Påskeøen, men mindre selvfølgelig Red Bull vælger at aflyse pga. atomkrigen.

1: Tristan da Cunha

Verdens mest afsidesliggende, beboede ø ligger 2.400 km fra Sydafrika og 3.360 km fra Sydamerika og har 284 beboere, der alle taler engelsk. Øen er nemlig britisk territorium, og som sådan et det trist, at Storbritannien meldte sig ud af EU og dermed Schengen-samarbejdet, men mon ikke, der kan gøres en undtagelse i tilfælde af atomkrig. Øen er selvforsynende, der er rig mulighed for at fange og spise hummere, der har siden 2001 været parabol-tv, og siden 2006 har der været fire computere. Temperaturen svinger mellem 9,6 grader og 20,4 grader.

 LÆS OGSÅ: Se de sjoveste reaktioner på præsidentvalget

LÆS OGSÅ: Putins nye bedste ven: Steven Seagal får russisk statsborgerskab

LÆS OGSÅ: Hør Trump og Clintons hysterisk morsomme duet til 'Dirty Dancing'-nummer