Danmarks første michelinrestaurant åbner bageri på Østerbro

Gør jer klar til kamp, Juno!

Danmarks første michelinrestaurant åbner bageri på Østerbro
Offentliggjort

I 1983 blev Kong Hans den første danske restaurant, der modtog en michelinstjerne. Siden da har de holdt niveauet, og i 2021 fik de så (endelig) den anden stjerne, som mange mente, de længe havde fortjent.

Kong Hans’ vej til stjernerne har ikke været et sprint, men et maraton, og nu har de efter flere års omhyggelige overvejelser valgt at udvide universet.

I slutningen af 2025 åbner Kong Hans Bakery på Øster Farimagsgade 18, tæt på et af byens mest eftertragtede kvarterer, Kartoffelrækkerne. Ambitionerne og legesygen i konditorafdelingen hos restauranten i Vingårdsstræde er simpelthen blevet for store.

”Vi har længe haft lyst til at udforske og udvikle den del af Kong Hans-oplevelsen endnu mere. Brød og søde sager har altid været en vigtig del af huset – og vi ønskede at skabe et sted, hvor det håndværk kan udfolde sig fuldt ud,” fortæller køkkenchef Mark Lundgaard i en pressemeddelelse.

Den legendariske kælderrestaurant har altid været anerkendt for sit brød og sin berygtede dessertvogn, og bageriet er selvfølgelig en videreførsel af restaurantens stolte desserttradition.

”Vi har gennem årene oplevet en enorm efterspørgsel på vores brød og desserter, og tanken om at lade flere få glæde af dem uden for kælderens rammer har længe været i baghovedet,” siger Mark Lundgaard.

Og med bageriets beliggenhed vil en ældgammel klassiker også få chancen for at bevise sit værd.

”Jeg synes, at det kunne være sjovt at tage kartoffelkagen og gentænke den i en moderne version lavet på de bedste råvarer. Det er en klassisk dansk konditorkage, som er gået lidt i glemmebogen, og med vores beliggenhed var det nærliggende, at den skulle have en plads,” fortæller han.

Hvis alt går efter planen, åbner Kong Hans Bakery inden året er omme. Du kan følge med i udviklingen her.