I 1983 blev Kong Hans den første danske
restaurant, der modtog en michelinstjerne. Siden da har de holdt niveauet, og i
2021 fik de så (endelig) den anden stjerne, som mange mente, de længe havde
fortjent.
Kong Hans’ vej til stjernerne har ikke været
et sprint, men et maraton, og nu har de efter flere års omhyggelige
overvejelser valgt at udvide universet.
I slutningen af 2025 åbner Kong Hans Bakery på Øster Farimagsgade 18, tæt på et af byens
mest eftertragtede kvarterer, Kartoffelrækkerne. Ambitionerne og legesygen i
konditorafdelingen hos restauranten i Vingårdsstræde er simpelthen blevet for
store.
”Vi har længe haft lyst til at udforske og
udvikle den del af Kong Hans-oplevelsen endnu mere. Brød og søde sager har
altid været en vigtig del af huset – og vi ønskede at skabe et sted, hvor det
håndværk kan udfolde sig fuldt ud,” fortæller køkkenchef Mark Lundgaard i en
pressemeddelelse.
Den legendariske kælderrestaurant har altid
været anerkendt for sit brød og sin berygtede dessertvogn, og bageriet er
selvfølgelig en videreførsel af restaurantens stolte desserttradition.
”Vi har gennem årene oplevet en enorm
efterspørgsel på vores brød og desserter, og tanken om at lade flere få glæde
af dem uden for kælderens rammer har længe været i baghovedet,” siger Mark
Lundgaard.
Og med bageriets beliggenhed vil en ældgammel
klassiker også få chancen for at bevise sit værd.
”Jeg synes, at det kunne være sjovt at tage
kartoffelkagen og gentænke den i en moderne version lavet på de bedste råvarer.
Det er en klassisk dansk konditorkage, som er gået lidt i glemmebogen, og med
vores beliggenhed var det nærliggende, at den skulle have en plads,” fortæller
han.
Hvis alt går efter planen, åbner Kong Hans
Bakery inden året er omme. Du kan følge med i udviklingen her.