På Bjarke Just Nielsens restauranter bliver bordene prissat på samme måde som flybilletter
Med data som fortrop er restaurantkoncernen Norrlyst gået fra én til 17 restauranter på bare seks år. I juni 2025 fik koncernen og Restaurant Udtryk så sin første michelinstjerne, blot 41 dage efter dørene første gang var blevet slået op. Alt hos Norrlyst er regnet ud på forhånd, og vi har spurgt direktør og stifter Bjarke Just Nielsen, om der overhovedet er sjæl i at drive restauranter, som var det Excel-ark.
Hvordan startede Norrlyst, og hvad var den oprindelige tese for jeres første restaurant?
”Jeg har været i restaurationsbranchen i en stor del af mit liv – på gulvet, som restaurantchef og manager. Senere tog jeg en uddannelse på CBS i økonomi og arbejdede derefter hos Novo Nordisk, Mærsk og Ørsted som projektleder.
Men efter nogle år kunne jeg mærke, at det liv ikke var noget for mig. Jeg sagde op, og samme dag var jeg ude at se lokalerne til det, der skulle blive til Restaurant Norrlyst. Det var utroligt uovervejet, men passionen drev mig, og jeg havde et ret stærkt ønske om at prøve at skabe noget for mig selv.
Vi åbnede i oktober 2019. Der var ingen forkromet plan, ingen strategi – kun en idé om at tilbyde noget, som de andre i området ikke gjorde. Det endte med at blive smørrebrød.