Christian Arnstedt: ”Min måde at arbejde på kommer fra at have dyrket konkurrencesport” scroll-down

Christian Arnstedt: ”Min måde at arbejde på kommer fra at have dyrket konkurrencesport”

33-årige Christian Arnstedt er bedst kendt som investor i det populære tv-program ’Løvens hule’, men bag ham ligger en kometkarriere i konsulenthuset McKinsey, hvor han først blev udnævnt til en af de yngste juniorpartnere nogensinde, og senere til et af de største erhvervstalenter i Europa af Forbes. Nu står han i spidsen for en virksomhed, der skaber og skalerer hurtigtvoksende webshops. Vi har talt med ham om arbejdstider, om hvordan han lader sig inspirere af sportspersonligheder og udfordringen i at koble helt fra i sommerferien.

Af Nicolai Sabro Hansen
Foto: PR
Karriere Euroman

Hvad holder dig vågen om natten?

”Mange af vores virksomheder er unge brands på et stadie, hvor der stadig er meget at lære og der tit opstår udfordringer. Det giver både mange spændende arbejdsopgaver, men også meget at tænke over, og derfor arbejder jeg også mere, end hvad lægen nok vil anbefale. I takt med at vores organisation vokser, skal jeg på sigt finde ud af, hvordan vi skalerer flere processer, uden at jeg nødvendigvis er en del af det.

Jeg har ikke set mange cases, der er blevet en succes, hvis stifterne ikke har lagt en stor arbejdsindsats. De findes sikkert, men jeg kender dem ikke, og derfor fortæller jeg alle iværksættere, at der er meget arbejde i at starte en virksomhed, og at det er normalt at fejle. Jeg har også altid selv arbejdet en del, og det har jeg det fint med. Jeg tror, at min måde at arbejde på kommer fra at have dyrket konkurrencesport, der som ung krævede en vedholdende indsats. Jeg var heldig at have nogle år på juniorlandsholdet i alpint skiløb, og det har formet mig, så jeg altid forsøger at gøre mit bedste, selvom det indimellem kræver lange arbejdsdage.”

Hvad tid står du op om morgenen?

”Omkring klokken 6.30. Cirka tre gange om ugen lægger jeg et træningspas ind, der oftest varer en times tid, men det er ikke skemalagt, fordi det ofte afhænger af, hvor sent jeg har haft møder dagen inden. Vi har en virksomhed i USA, som jeg bruger meget tid på, og de møder først ind omkring klokken 18 dansk tid på grund af tidsforskellen, så der ligger en del møder om aftenen.

Normalt træner jeg i et træningscenter, men under corona anskaffede jeg mig nogle håndvægte, en træningsmåtte og en romaskine, så det har jeg brugt en del, mens centrene har været lukket. Jeg forsøger også at få lidt motion ved at cykle på arbejde, hvis vejret er til det. Det er cirka 15 kilometer, så det kan også gå for et træningspas, der giver lidt morgenfriskhed, inden jeg møder ind omkring 8.30.”

Hvad spiser du til frokost?

”Det varierer, fordi der i vores frokostordning er to fiskedage, to vegetardage og en køddag. Vi forsøger at sørge for vores forskellige medarbejdere, men det er også et aktivt klimavalg ikke at spise kød hver dag. Jeg kan godt lide mellembalancen, og i dag fik vi fiskefilet med hjemmelavet remoulade og en god salat, og det går man jo sjældent galt i byen med.”

Hvad var din skærmtid på din telefon i sidste uge?

”Den ligger omkring fem timer. Hovedparten er arbejde som videokald og mails. Uden for arbejdstiden forsøger jeg at holde min skærmtid nede, fordi jeg for et år siden blev opmærksom på, at det var blevet en vane at tage telefonen frem, uden at jeg egentlig skulle noget. Det har jeg forsøgt at skære ned på, så jeg primært åbner den, hvis jeg har et formål med det.”

Hvornår tager du fejl?

”Hver uge er jeg med til at tage mange beslutninger, så jeg er helt sikkert med til at træffe nogle forkerte valg, men jeg tror og håber, at jeg træffer flere rigtige. Hvis man går ind i noget, skal man være indstillet på, at man kommer til at lave fejl, og det er en del af en livslang læring at blive dygtigere. Jeg bilder ikke mig selv ind, at der findes områder, hvor jeg ikke har mere at lære.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Iværksætter, Job og Business