Engang var de forbeholdt de blåblodede, mafia-bosserne og de rige - og der er en god chance for, at du har set en af dem placeret på ældre familiemedlemmers ring- eller lillefingre prydet med familiens våbenskjold eller initialer.

I dag har signetringen, hvis oprindelige funktion var at stemple laksegl på brevpost, dog  tilsyneladende vundet indpas hos den mere almene del af den mandlige befolkning, og alt fra Brad Pitt til Johnny Depp er blevet spottet iført et eksemplar. Med en blåstempling fra magasinet GQ oveni hatten kan der ikke længere herske tvivl om, at ringen på ny har genoptaget sin plads i modeverdenen - og også Euromans moderedaktør, Frederik Lentz Andersen, oplever, at ringen undergår stigende popularitet.

“Jeg har haft taget en pause fra dem i Euroman, fordi jeg ikke syntes, at tiden har været rigtig til dem. Så begyndte vi så småt for halvandet års tid siden at have dem med, når det passer ind i historien. Jeg tror, de begyndte at blive legitime igen, da der kom sådan en 70’er-revival, hvor det hele blev lidt rock’n’rollet,” siger han.

Foto: Polina Vinogradova

Herresmykker er muligvis en af de mest omdiskuterede accessories i nyere tid, og det er blevet postuleret mere end én gang, at det eneste tilbehør, en mand bør bære, er et armbåndsur. Trods modeverdenens anerkendelse af signetringen kan mange mænd derfor også have svært ved at integrere den i deres stil, fortæller Frederik Lentz Andersen.

“Det er lige en overvindelse, det dér med at tage en ring på, medmindre du er gift. Mænd har det grundlæggende rigtig svært med at fremstå forfængelige, for det er ikke en synderligt maskulin dyd - og smykker er i den grad noget, der understreger forfængelighed,” siger han.

“Man kan gå hjem i ens fars gemmer og se, om der ligger en dér. Så føler man, at det per automatik bliver lidt mere legitimt at bære den, fordi den har en eller anden affektionsværdi og en familierelateret historie. Men det dér med som mand at gå ind og købe en ring i en butik, gå helt stolt hjem med den i en lille, fin pose og så åbne sløjfen og putte ringen på fingeren, det har de fleste det lidt stramt med.”

Foto: Frederik Lentz Andersen

Herresmykker er dog generelt blevet mere alment accepterede inden for de seneste år, fortæller Frederik Lentz Andersen:

“Der er åbnet op for det her med mænd og smykker. Jeg ser det især hos de yngre generationer, som er rimelig dygtige til at være fuldstændig ligeglade og gøre lige, hvad der passer dem stilmæssigt. Det er virkelig befriende, og jeg synes bare, man skal kaste sig ud i det.”

Der er dog nogle enkle guidelines, man kan holde sig til, hvis man vil pryde sin finger med en signetring. Er man meget skandinavisk af udseende, kan det være en god idé at holde sig til sølv, da guld kan stå i stor kontrast til bleg hud - og omvendt er guld mere klædeligt, jo mørkere hud man har, fortæller Frederik Lentz Andersen.

Hvis man selv drømmer om at få et skvæt mafia på sin ringfinger, men er lidt nervøs for omgivelsernes reaktion, må man ty til det gamle ordsprog ‘øvelse gør mester’:

“Hvis man tænker, at man ikke gider at få kommentarer i omklædningsrummet eller på arbejdspladsen, så kan man vænne sig stille og roligt til ringen ved bare at gå rundt med den derhjemme. Når man så en dag træder ud i virkeligheden med den på, så tænker man ikke så meget over det.”  

LÆS OGSÅ: Sneaker-bibel kårer årets 10 bedste: Wood Wood og Norse er med

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte læsere: Prince Henry Kwesi Asare

LÆS OGSÅ: Balenciaga laver indkøbsposer til 6.000 kroner