scroll-down

Pastakongen David Fischer: ”Hvis man ikke elsker mad, når man har boet i Italien, så har man i hvert fald ikke fået det optimale ud af sit ophold”

David Fischer laver nok Københavns bedste cacio e pepe på sin restaurant Fischer på Østerbro. Her fortæller kokken om sin forkærlighed for simpel mad, om gerne at ville spise en middag med gavtyven Preben Elkjær og udpeger veganerkød som en latterlig madtrend.

Af Teis Jeppe Gørtz
Foto: Santiago de la Vega
Gastro Euroman

Hvad har været dit bedste måltid?

”Cristal Palace på Saxogade var et af Københavns sjoveste og mest anderledes restauranter, som Vincent Chaisy drev. Jeg spiste der første gang i starten af 00'erne. Restauranten så ud som et gammelt bordel. Krystallysekroner, guldindrammede spejle, zebraskind og rød velour på væggene. Der sad altid en masse franskmænd oppe i baren og røg smøger og drak Pastis, meget autentisk. Og så fik du pissegod og basic mad; foie gras terrine, brandade, cote de boeuf og macaroni and cheese, der var lavet på den rigtige måde. Jeg kan bedst lide simpel mad, og når tingene er præcise.

Jeg er også ret vild med den 3-stjernede Michelinrestaurant Pierre Gagnaire i Paris. Det er klassiske, franske teknikker, og så flirter han lidt med det asiatiske, uden at det bliver asiatisk mad. Der er måske lidt citrongræs eller chili.

Min sidste store madoplevelse var her for nylig hos Restaurant Jordnær i Gentofte, hvor jeg nok aldrig før i Danmark har fået noget mad, der var så skarpt og præcist. Alt var perfekt uden undtagelse. Det er en fiskebaseret menu, der også er inspireret af det asiatiske køkken. Meget rå fisk og superlækkert anrettet. Maden på Jordnær er slet ikke simpel, men den ser klinisk og simpelt ud, og smagene er nemme at identificere og er ikke et miskmask af alt muligt.”

Hvad har været dit værste måltid?

”Da jeg spiste en burger på en grillbar i Aarhus. Selvom det er en grillbar, kan det sagtens være godt. Vi kom ind med færgen og skulle have noget hurtig foder. Ungerne ville gerne have en hotdog, og det får de aldrig lov til, for det er det argeste lort, man kan putte i sine unger. Jeg bestilte en burger og tænkte for mig selv, at den sikkert smager, som den gjorde i 80’erne med dårlig dressing, dårlig salat og en dårlig burgerbolle, som har en holdbarhedsdato på fire år. Ud over at vi ventede i 40 minutter var den skamsmadret og helt sort, da den endelig blev serveret. Jeg gik op til dem og sagde: ’Jeg skal bare have pengene tilbage.’”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her