’Obama – Håbets Præsident’

Var Barack Obama som præsident virkelig alt det, vi håbede på? Eller bør vi erkende, at: ’No, we could not’? En række markante danskere giver deres bud, heriblandt Lars Løkke Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen, Matilde Kimer, Mogens Lykketoft, Huxi Bach, Connie Hedegaard, Martin Lidegaard og Lotte Mejlhede.

OBAMA-1.jpg

Forfatter Anders Agner Pedersen. Gyldendal. Er udkommet.

’De renfærdige – Historien om Novo’

Novo Nordisk står centralt i dansk virksomhedshistorie. I 1922 overtalte Marie Krogh sin mand August Krogh til at undersøge det der nye stof insulin. Hun led selv af diabetes. Det blev startskuddet til et af de mest succesfulde firmaer i Danmark.

novo.jpg

Forfatter Hanne Sindbæk. Politikens Forlag. Er udkommet.

’Forfængelighedens bål’

En af de helt store amerikanske klassikere bliver nu genudgivet. Og selv om bogen er 32 år gammel, er den stadig forrygende, om ikke andet for Wolfes exceptionelle sprog og tidsrejsen tilbage til Manhattan i 80’erne. Tom Wolfe døde i 2018. Det er glædeligt, at hans bøger lever videre.

Forfatter Tom Wolfe. Lindhardt og Ringhof.  Er udkommet.

Oplyst

Tara Westovers selvbiografi ’Oplyst’ var en af de mest hypede bøger i USA sidste år. Nævn en avis med en litteraturredaktion, og du har sandsynligvis også nævnt en avis, der havde den på sin liste over årets bedste bøger. Bogen fortæller da også en ret vild historie:
Tara Westovers forældre troede, at samfundet var ved at bryde sammen, og derfor meldte de sig helt ud. Tara havde intet cpr-nummer, ingen skolegang, ingen adgang til hospitaler og så videre. Spoiler alert: Det er ikke den bedste måde at opdrage en børneflok på.

oplyst1.jpg

’Oplyst’ (originaltitel ’Educated’) af Tara Westover. Er udkommet.

One Dollar Man

Du har måske ikke hørt om ham. Men han var en af de vigtigste danskere under Anden Verdenskrig. Hans navn var William S. Knudsen. Da han som ung forlod Danmark, var han cykelsmed. I USA, som han emigrerede til, blev han ansat i den begyndende bilindustri. 40 år senere var han direktør i General Motors og den bedst egnede mand til at at hjælpe præsident Franklin D. Roosevelt med at lave landets bilproduktion om til en våbenproduktion af hidtil uset omfang. Ole Sønnichsen fortæller hele historien om danskeren, der kom til at stå i spidsen for 11 millioner amerikanske arbejdere og blev den højeste dekorerede civile nogensinde i den amerikanske hær.

One Dollar Man.jpg

’One Dollar Man’ af Ole Sønnichsen. Er udkommet.

Terroristen fra Nørrebro

Tre retsreportere har sat sig for at undersøge, præcis hvad der skete 14. februar 2015. Den dag, Omar el-Hussein i København skød og dræbte Finn Nørgaard uden for Krudttønden og Dan Uzan uden for synagogen i Krystalgade. Journalisterne dykker ned i et betændt bandemiljø, som solgte den unge terrorist våben, og spørger, om det kunne ske igen – og om samfundet er bedre rustet nu til at forhindre et angreb i fremtiden.

OMAR-omslag FÆRDIGT-1.jpg

’Terroristen fra Nørrebro’ af Louise Dalsgaard, Mette Albæk og Natascha Rée Mikkelsen. Er udkommet.

Kasi-Jespers kamp

Kasi-Jesper er en af den slags personer, man enten hader eller hader på en lidt mere overbærende måde. DR-journalisten Ole Hall har talt med 100 mennesker i forbindelse med bogen og fulgt hovedpersonen gennem syv år – gennem slagsmål med blandt andre Skat, Pandora, Brøndby IF og ekskonen. Om baggrunden for bogen fortæller Ole Hall til Euroman: ”Kasi-Jesper har brugt over 100 millioner kroner af andre folks penge på luftige projekter, men gav alle andre skylden, da det hele gik galt. Det synes jeg er fascinerende."

kasi.jpg

’Kasi-Jespers kamp’ af Ole Hall udkommer på Gyldendal. Er udkommet.

Sørgekåben

For halvandet år siden gik journalist Mikkel Frey Damgaard ud og talte offentligt om sin fars selvmord i serien ’Selvmordstanker’ på DR. Nu har han skrevet en bog, hvor han systematisk undersøger omstændighederne bag sin fars død og forsøger at finde brikkerne og samle et puslespil, som kan vise et billede af faren – men som ender med at vise et
større familiemønster.

sørgekåben.jpg

’Sørgekåben’ af Mikkel Frey Damgaard udkommer på Gyldendal 1. marts.