Simon Stefanski: ”Jeg må indrømme, at jeg er en miljøskadet journalist, der er utrolig meget inde i Twitter-boblen” scroll-down

Simon Stefanski: ”Jeg må indrømme, at jeg er en miljøskadet journalist, der er utrolig meget inde i Twitter-boblen”

Sådan holder podcastværten Simon Stefanski sig opdateret.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: PR
Kultur Euroman

Hvor er det første sted, du orienterer dig om morgenen?

”Faktisk tyvstarter jeg allerede om aftenen ved at læse aviserne til dagen efter. Det er et godt snydetrick, hvor man vågner op og ved, hvad folk taler om, inden de er gået i gang med at tale. Hvis jeg vågner før min treårige søn, plejer jeg at ligge og høre P1 Morgen eller En Uafhængig Morgen, men hvis han er vågen, lytter jeg til BBC World News, så han ikke kan høre, hvor forskruet denne verden er. Det er ikke, fordi det er den mest raffinerede podcast, men det er journalister fra hele verden, der virkelig kan deres stofområde, og som der er direkte hul igennem til.”

Hvilke aviser holder du?

”Jeg skifter i løbet af et år, så jeg kommer lidt rundt i avislandskabet. Lige nu holder jeg Weekendavisen og Information derhjemme, og så bladrer jeg resten af aviserne igennem, når jeg kommer ind på arbejdet. Når man har det her nyhedsagtige arbejde, så bliver det lidt en arbejdsskade at bladre, desværre. Jeg må indrømme, at det er svært at finde tid til fordybelse, fordi jeg skal nå at scanne så mange ord på relativ kort tid, at jeg glemmer at værdsætte, at der har siddet nogle og sat ordene sammen. Jeg tror egentlig ikke, at det er en særlig sund måde at forbruge nyheder på.”

Hvilke udenlandske medier følger du med hos?  

”Hvis vi taler om nyhedspodcasts, så shuffler jeg meget mellem Washington Posts nyhedspocast ’Post Reports’, The Guardians ’Today in Focus’, ’Opdateret’ fra NRK og ’The Daily’, det kommer lidt an på humør og emne. Men jeg prøver virkelig at gøre mig umage med at læse nyheder fra andre lande end Danmark, England og USA, fordi jeg synes, det er sundt at se verden fra andre steder end de gængse medier. Derfor er France 24 fx blevet en fast del af min rotation, da de dækker nogle helt andre lande, end dem man er vant til at høre om.”

Se, hvad vi ellers skriver om: