Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Kunsten at spise en lang frokost i Rom

Kunsten at spise en lang frokost i Rom

Når den nordiske arbejdslyst møder den sydeuropæiske frokost, er det en kamp på vilje. For hvordan dykker man ned i køkkenets uovertrufne gastronomi, mens man bevarer energien til resten af arbejdsdagen? Vi guider her til, hvordan man spiser en lang frokost i Rom.

At tale et sprog kan åbne mange døre, men i Rom er du først inde i varmen, når du er flydende i køkkenets kulturelle koder. Den lange frokost er en kunst. At bestille maden kræver kun et kreditkort, at fortære den er et spørgsmål om appetit, men den raffinerede kunst består i at gennemføre den lange frokost, forlade stedet i kontrol og fortsætte arbejdsdagen uden at gå kold.

Gert K’s Lov siger, at grænsen mellem ægte og wannabe hiphoppere går ved indgangen til Burger King, og den italienske pendant siger, at simple turister bestiller en enkelt ret, mens de lokale behersker menuen. Antipasto, primo, secondo, dolce, espresso. Vin på en god dag. For tiden bor jeg i Rom, og jeg har spist frokost ude i to måneder. Da jeg i begyndelsen nøjedes med en massiv pasta, sendte tjenerne mig dømmende blikke. De gav mig en kniv til min spaghetti, og det var en hån. Jeg vil gerne ind i varmen og øver mig i at imitere romerne; avisen under armen, pauser, samtaler på tværs af lokalet. At strække måltidet. Men ikke for langt, så jeg mister balancen. Selvbeherskelse møder hovmod i en duel om anerkendelse fra lokalmiljøet og evnen til at modstå kroppens krav om en lur. Det er en tilbagevendende magtkamp. Mand mod menu.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her