Dette urbrand har ikke brug for brandambassadører. Urnøderne sværger nemlig allerede til det scroll-down

Dette urbrand har ikke brug for brandambassadører. Urnøderne sværger nemlig allerede til det

Urnørder taler om ’The Big Three,’ når de taler om de tre fineste schweiziske urbrands og mener dermed Patek Philippe, Audemars Piguet og Vacheron Constantin. Men det relancerede tyske A. Lange & Söhne har i de senere år skabt sig et navn blandt samlere. Der er en ny sherif i byen.

Af Christian Martinez
Foto: PR
Mode Euroman

DER ER KUN én ting, som er bedre for et urbrand end at have en kendt brandambassadør på lønningslisten. Det er ikke at have brug for at have en kendt brandambassadør på lønningslisten.

Bare spørg A. Lange & Söhne, der i 2002 kunne konstatere, at basketballstjernen og stilikonet Michael Jordan – også kendt som ’His Airness’ – på eget initiativ bar et første generation Lange Datograph i platin fra det dengang obskure tyske urmærke.

Verdens mest cool atlet sad på sidelinjen til en preseason kamp i NBA i et af sine legendariske power suits og med et ur, som man skulle være urnørd for at sætte pris på. Ja, Michael Jordans ur kostede over en halv million kroner, men det var ikke pointen: Jordan flashede ikke sin velstand så meget som sin udsøgte smag og viden om finere urmageri med det ur på håndleddet.

I dag er A. Lange & Söhne ikke længere et nichebrand, men det ville være synd at sige, at brandet er gået mainstream. Det er priserne (og et samlet produktionstal på kun 5-6.000 ure om året) med til at sikre.

Men som firmaets CEO Wilhelm Schmid tidligere i år udtalte til businessmagasinet Forbes:

”En af de ting, samlere elsker ved vores ure, er, at de kan bære et dyrt ur, eksempelvis et Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar til 300.000 euro, og ingen aner, hvad de har på, medmindre det er nogen, som deler den samme passion. Mit job er at øge det aftryk, for ellers uddør vi. Spørgsmålet er så, hvordan man deler hemmeligheden med flere mennesker og med de rigtige mennesker?”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Ure