1Password

Det kan være en næsten umulig opgave at huske unikke passwords til din mailkonto, Facebook, LinkedIn og de mange andre tjenester, der dagligt kræver dit login.

Og at have ét password til det hele er hackernes svar på at stjæle slik fra børn. 1Password gemmer alle dine loginoplysninger i en virtuel bankboks og husker dem for dig, så du blot skal benytte et såkaldt ’master password’ for at logge ind. Dette password gemmes ingen steder digitalt, og dine oplysninger er ifølge udviklerne krypteret hele tre gange, så alle data opbevares hundrede procent sikkert.

Gratis i App Store. Mulighed for tilkøb i app’en.

Evernote

Den fysiske notesblok lever stadig i bedste velgående, men får efterhånden solid konkurrence fra digitale alternativer som fx Evernote. Udover at give dig mulighed for at tage noter, mens du er på farten, kan du downloade og gemme billeder, lydfiler og artikler til senere brug og uploade sider med fx tegninger fra fysiske notesbøger.

Evernote har også en kalenderfunktion, og alt materiale i den virtuelle notesbog er søgbart, så du kan finde fem år gamle kruseduller frem, hvis det skulle blive nødvendigt.

Gratis i App Store. Mulighed for tilkøb i app’en.

2048

Det er så simpelt, at det kan være svært at tro på, at det er underholdende i mere end to minutter ad gangen. Ikke desto mindre er 2048, der har millioner af spillere på verdensplan, et af de mest populære spil i Apples App Store.

Det går i al sin enkelthed ud på at lægge brikker med lige tal sammen på seksten felter, så de til sidst giver 2048 tilsammen. Når to ens brikker mødes, danner de det dobbelte tal, mens en ny brik dannes. Udover at være god underholdning, kan 2048 også fungere som let hjernegymnastik, når du har brug for en overspringshandling.

Gratis i App Store og Google Play.

Wunderlist

En elektronisk to-do liste burde være noget af det mest simple at udvikle i app-form, men alligevel er der langt mellem de rigtig gode to-do apps. En af de bedste var Wunderlist, der blev opkøbt af Microsoft, som annoncerede, at de ville lukke app’en og erstatte den med deres egen baseret på samme teknologi.

Men heldigvis er Microsoft To-Do både brugervenlig, enkelt designet og virker på tværs af platforme, så du nemt og hurtigt kan blive mindet om din næste deadline eller huske at købe mælk på vej hjem fra arbejde.

Gratis i App Store og på Google Play.

Lingvist

Lær et sprog af en app. Det lyder for godt til at være sandt, og det er det måske også, men Lingvist kan øge dine sprogkundskaber med simple metoder til at lære nye ord og anvende dem i sætninger. App’en er baseret på et matematisk princip udviklet af en tidligere CERN-forsker, og algoritmen husker de ord, du finder besværlige og hjælper dig med forklaringer. Lingvist understøtter bl.a. fransk, tysk, spansk, russisk og arabisk, og selv om den næppe gør dig sprogligt flydende, er den et effektivt værktøj til træning eller vedligeholdelse af din sproglige kunnen.

Gratis i App Store og på Google Play.

Notification History

Du har formentlig prøvet det: En notifikation dukker op på din smartphone-skærm, du er på farten, og det hele går lidt stærkt – og inden du får set dig om, er notifikationen væk, og du kan ikke huske, hvilken app den kom fra.

Det problem løser Notification History på simpel vis ved at give dig adgang til en notifikations-log, hvor du kan se en komplet oversigt over gamle notifikationer. Og har du en app, der spammer dig lige lovligt ofte? Så kan Notification History også hjælpe dig med at fjerne de uønskede notifikationer med et enkelt tast

Unroll.me

Er du også træt af nyhedsbreve og reklamemails, der fylder din indbakke, og som du ikke helt kan huske, om du selv har sagt ja til? Og kan du heller ikke overskue at bruge tid på at afmelde og slette hver og én?

Så kommer Unroll.me dig til undsætning. App’en scanner din indbakke og danner sig et overblik over alle tilbagevendende mails, du har tilmeldt dig. Derefter kan du let og enkelt markere dem, du ikke længere ønsker at modetage, og så klarer Unroll.me afmeldingen for dig.

Unroll.me er gratis i App Store og Google Play.

Moji Maker

Man skulle tro, at der var rigeligt med emojis i din iPhone til, at du kan udtrykke dig til enhver lejlighed. Men det har ikke forhindret udviklerne bag Moji Maker i at lave en app, hvor du kan skabe dine helt egne emojis fra bunden, hvis du skulle stå og mangle en grimasse, der skal passe.

App’en giver dig den velkendte gule cirkel at starte med, og derfra kan du tilføje elementer, som det passer dig, gemme dine kreationer og dele dem med dine venner via iMessage, Messenger og WhatsApp m.fl.
Moji Maker, 17 kr. i App Store.

Just Press Record

Din iPhone indeholder allerede en indbygget app, der kan optage lyd, men Just Press Record tilføjer nye og mere avancerede funktioner, der især er nyttige, hvis du har brug for at optage i høj kvalitet ved hjælp af eksterne mikrofoner eller ønsker transskribering on-the-go.

Just Press Record skriver nemlig dine optagelser, memoer og interviews ud, mens du optager, og teksten ligger klar, så snart du har trykket stop. Funktionen er endnu ikke uden skønhedsfejl, men resultatet er godt nok til, at teksten giver mening.

Just Press Record 45 kr. i App Store.

LÆS OGSÅ: Apple tager iPhone X ud af produktion

LÆS OGSÅ: Instagram beskyldt for at tilbageholde likes

LÆS OGSÅ: OLED vs. QLED: Hvem vinder fremtidens tv-seere?