Sanders ligger i det gamle København, på Tordenskjoldsgade 15 skråt over for personaleindgangen til Det Kgl. Teater, hvor hotellets bagmand, den tidligere solodanser og kongelige balletdanser Alexander Kølpin, levede og arbejdede i den første del af sit liv.

Det nye hotel byder på mange måder op til lige så mange eventyrlige oplevelser, som dem der fortælles på den anden side af gaden, og med sin beliggenhed tæt ved Kongens Nytorv og i hjertet af hovedstadens kulturcentrum og med sit stilsikre udtryk fremstår det femstjernede hotel som en ny juvel i byen.

Der er mange velrenommerede hoteller i nabolaget, der kan byde på mere plads og både spa og pool, men, der er intet andet sted i København, som kan byde på den fortolkning af ordet luksus, som Kølpin leverer.

Indretningen – møbler, tapet, alt – er lavet specielt til hotellet, personalets uniformer er designet hos Older Paris, som tidligere har samarbejdet med ikoner som Alexander McQueen og Isabel Marant, og indmaden af det tidligere Hotel Opera er revet ned og genopbygget i en varm og tidløs form, som får en til at føle sig kastet ud i en tour de force mellem Cairo, Singapore, New York og Paris i 50’erne og 60’erne på en gang, men alle disse perfekt sammensatte features er brikkerne i et spil, der skal give de besøgende en helt speciel følelse.

”For os drejede det sig om at finde ud af, hvilken toneart vi gerne ville spille i, og hvilket udtryk vi gerne ville skabe”, forklarer Alexander Kølpin, som vi mødte et par dage før den officielle åbning.

”Det er nogle dejlige rum, vi er i, og her er smukt indrettet, men skal man koge begrebet luksus ned til, hvad det handler om for os, så er luksus den tid, vi bruger sammen. Det handler om, hvordan man har det her på hotellet, hvis man har et arbejdsrelateret møde, er her med sin kæreste, eller med sin familie.”

Sanders vil gerne byde ind med en understated luxury, der skal få de boende og besøgende til at føle sig i et hjem frem for at befinde sig i en institution eller et klassisk femstjernet hotel, forklarer Kølpin. Midlerne er ikke en pool eller spa i kælderen, men et design, en rekruttering af personale og nogle oplevelser, som giver brugeren en oplevelse i særklasse. Det er en salgstale, mange kan holde, men Sanders kan levere produktet.

Allerede når man kommer ind ad døren fra gaden, opdager man, at der brydes med de formelle og gængse tanker om, hvad et hotel er, og man bliver præsenteret for nye ord. Der er fx ikke en reception. Man checker ind i Stuen. Der er på ingen måde tale om klassisk hotellobby med de sædvanlige processer, man skal igennem som nys ankommen gæst.

På Sanders kommer du ind i et smukt og klassisk indrettet lokale, som bogstaveligt talt minder om en stor stue i en herskabslejlighed, hvor folk måske sidder og spiser, holder møder eller drikker drinks. Det er en afslappet tilgang, som går igen i hele hotellet.

Ved siden af Stuen ligger Sanders Kitchen. Hvilket som helt hus har et køkken, og dette er til for gæsterne. Man kan også besøge Sanders Kitchen direkte fra gaden, da det ifølge Kølpin er vigtigt, at hotellet også er et hus for de lokale. Mens Sanders Kitchen er intimt, er der også udsigt til en klassisk sydeuropæisk gårdhave med grønne træer, som takket være en delvis overdækning med markiser, en åben pejs og varmelamper kan benyttes en stor del af året.

I alle disse områder, Stuen, Sanders Kitchen og Gårdhaven, kan man bevæge sig frit og spise, ikke kun morgenmad, men også frokost og aftensmad. Hotellet har et produktionskøkken, men menuerne er inspireret af, at man er i et hjem, så det er meningen, at man skal kunne sidde hvor som helst og spise sine lette måltider i en afslappet ånd. En egentlig restaurant findes ikke på Sanders, og det er helt bevidst.

”Vi vil ikke være en restaurant”, understreger general manager Nikolaj Tamakloe, som står for hotellets daglige drift.

”Vi kan sagtens give vores gæster noget at spise. Det er af høj kvalitet, det er simple, rustikke ting, men jeg sætter en fed streg under, at vi ikke er en restaurant. Vi har masser af kollegaer rundt om i byen, som gør det rigtig, rigtig godt, og hvis folk vil spise fint, så sender vi dem gerne rundt i byen. Hvis man derimod vil have noget simpelt og godt at spise, så er man velkommen til at spise hos os”.

Ideen bag Sanders’ køkken er, at kokken har udvalgt dagens mest fristende råvarer på markedet om morgenen, og ud fra det laves der nogle få retter til husets gæster og besøgende fra gaden. Der er også mulighed for at spise efter teatertid.

”Men vi vil ikke kategoriseres”, fortsætter Tamakloe. ”Man kan kalde os femstjernet, ja, men vi bliver ikke kategoriseret, og det gør jo, at vi kan gøre tingene på vores egen måde.”

Tata er navnet på det historiske røde tæppe på Det Kgl. Teaters Gamle Scene, som går op, når forestillingerne begynder. Tata er også navnet på Sanders cocktail bar og er ligeledes en reference til Kølpins baggrund som balletdanser på teatret. Lige som alt andet på Sanders, er det også den klassiske stil, der går igen i indretningen af baren. Udgangspunktet er heller ikke voluminøse cocktails med røg og skum.

Conservatory er navnet på et unikt orangeri, der er beliggende på hotellets femte sal, og som giver de besøgende mulighed for at kigge ud over nabolagets tage og nyde kaffe og mad. Igen et sted, som er skabt til både hotellets gæster og folk fra gaden.

På Sanders fem etager er der indrettet 54 ekstravagante værelser, fordelt i seks kategorier, lige fra enkeltrum, kaldet Coupé, til toværelses lounges, kaldet Sanders Apartments, som har separate stuer og åbne ildsteder. Uanset om man booker et af de små enkeltrum med en intim atmosfære, der henleder tankerne på gammeldags togrejser, måske endda med Orientekspressen, eller man finder sig tilrette i en af de små lejligheder, fornemmer man en hengivenhed til detaljerne, som er karakteristisk for den stil, som far og søn, Jes og Alexander Kølpin, også lever ud på både Helenekilde Badehotel og Tisvilde Strandhotel. På Sanders har Kølpin dog fået omfattende hjælp af den dansk-engelske designerduo Lind + Almond, som holder til i London.

Bydelen Gammelholm danner en perfekt ramme for hotellet og dets særpræg, og Sanders har fundet sit helt rigtige hjemsted i læ af August Bournonville-passagen, der intelligent forbinder Kølpins vision med det mest elegante ved København.

LÆS OGSÅ: Her er makkerparret bag crowdfunding-succesen ’The Orb’: ”Vi vil gøre for lys, hvad Apple har gjort for mobiltelefoner”

LÆS OGSÅ: Nordjyske investorer planlægger BIG-tegnet milliardbyggeri på Aalborgs havnefront

LÆS OGSÅ: Finn Juhls ’Drømmebord’ kommer på auktion med en vurdering på op til 400.000 kroner