Få restauranter har det seneste år haft lige så meget vind i
sejlene som italienske Graziano
i Møllegade på Nørrebro.
At anskaffe sig et bord på den forholdsvis lille restaurant,
som Jonathan Balsløw Sørensen og Kaave Pour står bag sammen med et væld af mikroinvestorer,
har nærmest siden åbningen i april 2024 været noget nær umuligt.
Og succes kommer jo ikke til dem, der ligger på den lade
side. I sensommeren udgav Graziano kogebogen ’Graziano – Trattoria, bottega,
famiglia.’ Og nu er de så klar med et endnu større projekt. De udvider nemlig
deres foretagende til en af Københavns mest populære gader, Værnedamsvej.
I dag åbner man ikke længere bare en café eller en
restaurant. Næh, nej. Nu er der tale om et sted eller en butik.
Og Grazianos nyeste tilføjelse er ingen undtagelse.
Bottega di Graziano, som stedet kommer til at hedde, er en
butik-slash-café-slash-restaurant og kommer til at servere espresso og
croissanter fra morgenstunden, mens der er pasta og vin om aftenen.
Graziano har overtaget lokalerne for Uno og
Duo – tidligere Italo Caffé (hvor Balsløw Sørensen blandt andet har stået i
køkkenet) og Italo Thai – der for nylig måtte dreje nøglen om.
Dermed bliver Bottega di Graziano (på nær pizzeriaet Dal
Forno) Værnedamsvejs eneste italienske restaurant – i hvert fald indtil videre.
Med restauranter som Osteria 16, Mangia, Piola og Resto Bar
i nærheden bevæger Graziano sig pludseligt ind på et bugnende pastaterritorie.
Om de kan klare den hårde konkurrencen, må tiden vise.
Bottega di Graziano åbner i december på Værnedamsvej 10.