"Vi kan klare den vinteren ud, men der skal helst ikke komme mange flere lockdowns i 2021, før det kniber.
Hver gang vi får banket nogle reserver op, så kommer der lige en lockdown mere og ødelægger det hele. December skulle have været måneden, hvor vi gav den en skalle, men så lukkede det hele ned igen.
Vi har også lige fået en huslejestigning af vores åndssvage udlejer. Den kom her den 1. januar, og den var som sådan annonceret, men vi kunne da godt have håbet på, at man som kæmpe kapitalfond kunne undvære de ekstra par tusinde kroner, som jo betyder alt for os lige nu. Men sådan er det desværre ikke."
"Den har det noget bedre end i foråret. Vi overlever på hjælpepakkerne, mens take away giver noget likviditet, noget energi og holder os i gang. Det betyder sindssygt meget, at vi overhovedet kan gå på arbejde og have en hverdag. Både af økonomiske grunde, men mest for bare at holde liv i os selv.
Vi er bedre forberedt på lockdown denne gang. Både mentalt og økonomisk. Vi har prøvet det før. Og så har vi sparet og sparet i et års tid nu. Der har ikke været plads til meget sjov, og vi har knoklet ekstra hårdt og lavet justeringer i vagtplaner, menuopsætning og indkøb, så vi er bedre polstret fremover.
Vi sparer ikke på kvaliteten af råvarerne, men før corona havde vi måske 30 små retter på kortet – nu har vi 15. For tiden står vi også selv og vasker op og vasker gulv efter service i hverdagene, og det kunne vi egentlig godt tænke os, at vi ikke behøves at blive ved med."
29-årige Jonas Schøsler er direktør i og medstifter af Avilius, et terapihus for primært unge, drevet af psykologistuderende og helt nyuddannede psykologer. Her fortæller han om økonomiske hovedbrud i en svær b…
Nogle natklubejere lever for festen. For atmosfæren, opmærksomheden og den næste drink. Men nattelivets mest magtfulde menneske er en mand, der indtil nu har holdt sig så langt væk fra diskolyset som muligt. Og…