scroll-down

Henrik Teisbæk er CEO hos vækstkometen Veo: ”En ting er de timer, jeg lægger fysisk i Veo, en anden ting er de timer, som jeg lægger i det mentalt”

Siden Henrik Teisbæk var med til at starte teknologivirksomheden Veo i 2015, er virksomheden blot skudt i vejret. I dag har Veo mere end 200 ansatte, har rejst 150 millioner i en investorrunde i 2021 og har hovedkontorer i både København og Miami. Vi mødte CEO Henrik Teisbæk til en snak om vejen til succes samt kunsten at balancere privatlivet med et travlt arbejdsliv.

Af Simon Kirkegård
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann
Karriere Euroman

Hvordan opstod idéen til Veo?

”Min medstifter, Keld Reinicke, kom engang for sent til sin søns fodboldkamp, og det var tilmed en kamp, hvor hans søn scorede sit første mål, og det ærgrede ham virkelig, at han missede målet. Men det satte også gang i nogle tanker hos ham, for hvorfor kunne man tænde for fjernsynet og se professionelle spille og ikke ens egne børn?

Da jeg mødte Keld første gang, købte jeg totalt ind på idéen om at gøre breddekampe mere tilgængelige. Jeg spillede selv serie-fodbold og kom med to andre startups i bagagen og syntes derfor, det var fascinerende at demokratisere teknologi, altså at tage noget, der kun var tilgængeligt for få, og gøre det tilgængeligt for alle. Vores tese blev at gå efter det, som alle andre ikke gjorde. Vi ville fokusere på breddefodbolden og amatørsporten i stedet for de professionelle hold, som der allerede er mange andre, der beskæftiger sig med.”

Hvad kræver det at filme en kamp?

”Det kræver mange ressourcer at filme en kamp, og det er der meget få breddeklubber, der har råd til. Vi ved, at video er rigtig vigtigt for professionelle hold, men at breddesporten ikke har mulighed for at benytte sig af video i samme grad. Under 1 procent af alle sportskampe bliver filmet i dag. Det ønsker vi at lave om på med Veo-kameraerne.

Sport er en vigtig del af samfundet, og det er med til at samle folk på tværs af kulturer og lande. Det er også en vigtig faktor i folkesundheden. Under pandemien så man en stigning i antallet af børn, der spiller videospil, og folk dyrker generelt mindre sport end tidligere. Faktisk er der flere Fortnite-spillere på verdensplan, end der er fodboldspillere. Det, synes jeg, er vanvittigt.

Der er ikke noget i vejen med at spille computerspil, men fysisk sport er bare virkelig vigtigt for folkesundheden og for folkekulturen. Og hvis vi kan få flere i gang med sport ved at få integreret Veo i breddesporten, er vi nået langt.”

Så man kommer ikke til at se jer samarbejde med sportsspil som FIFA, Football Manager eller NBA2K?

”Videospil er ikke vores fjende som sådan, men vi ser da hellere, at folk bruger tiden ude på banerne i stedet for foran skærmen. På den korte bane er computerspilssamarbejder ikke på radaren, men jeg kan ikke udelukke, at det er noget, vi kan gøre på sigt.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Business og Teknologi