Valentinsdag. Endnu én af de her kommercielle amerikanske højtider, der ikke overlader os mænd med meget andet end et lidt opgivende suk og en endnu tyndere pengepung.

Højtideligheden, skabt i kærlighedens navn, er ganske paradoksalt ikke elsket af særligt mange mænd. For jo, det føles sgu lidt som om, man er taget til fange i et udspekuleret marketingstunt, udtænkt af chokolade-producenter og blomsterhandlere verden over.

Sådan har vi i år kunnet glide af, når kæresten dagen derpå behandlede os som luft og smækkede døren ekstra hårdt i, da hun tog ud for at mødes med veninderne til brunch og brok.

Måske er det derfor, at Anthon Berg har fundet netop den retorik frem, som vi mænd er hjælpeløse overfor: videnskabens rationale og fornuft. De har simpelthen hentet Paul Zak ind, én af verdens førende neurologer.

Han kan nemlig på det videnskabelige og i øvrigt faktuelle plan illustrere, hvorfor mænd med sikkerhed vil blive glade for at hoppe med på Valentins-bølgen.

Paul Zak er nemlig manden bag opdagelsen af hjernekemikaliet oxytocin. Et molekyle der sikrer, at mennesket er i stand til at have en kærlig side. Af den grund har oxytocin også fået sig kælenavnet 'kærlighedsmolekylet'.

I samarbejde med den velrenommerede neurolog har Anthon Berg udført et eksperiment, der illustrerer hvorfor, vi alligevel bør forkæle kæresten på Valentinsdag, men i øvrigt også i det hele taget.

Den videnskabelige forklaring ligger altså i blodet, hvor vores niveau af oxytocin stiger markant, idet vi viser os fra vores generøse side.

Man kan sige, hvad man vil omkring Valentins-konceptet, men videnskaben lyver sjældent. Så ok, måske er det bare på tide at omfavne det lyserøde koncept og så ellers pakke kæresten ind i rosenblade, fylde badekaret med rødvin og hælde stakkevis af delikate stykker chokolader ned i hendes mavse.

For fanden, Anthon...