Nikola Sarić gik fra Liverpool til Danmarksserien på ti år: ”I lang tid kunne jeg ikke holde ud at se fodbold” scroll-down

Nikola Sarić gik fra Liverpool til Danmarksserien på ti år: ”I lang tid kunne jeg ikke holde ud at se fodbold”

Nikola Sarić har lagt krop til et af dansk fodbolds mere spektakulære fald fra tinderne. Han har været på vej til Barcelona som 14-årig, spillet i Liverpool som 17-årig og oplevet korruption og hooliganisme i Kroatien som 21-årig. I dag spiller han i Tårnby FF. Magnus Kraft har spurgt ham, hvordan det hele kunne gå så galt.

Af Magnus Kraft
Foto: Benjamin Lund
Mennesker Euroman

NIKOLA SARIĆ HAR smidt sig henslængt på den grå hjørnesofa i sin lejlighed på Amager. I en af reklameblokkene mellem en genudsendelse af ’Familien fra Bryggen’ toner Manchester City-spilleren Raheem Sterling frem på det lydløse og sylespidstynde fladskærms-tv i en reklame for barbermærket Gillette.

”Ham spillede jeg kortvarigt sammen med i Liverpool,” fortæller den nu 29-årige Sarić og peger på den velfriserede brite. ”Jeg var sgu bedre end ham dengang.”

Det var dengang, Nikola Sarić var bredt betragtet som en kommende landsholdsprofil. En spiller, der ikke bare kunne gå langt, men hele vejen. I dag, ni år senere, har Raheem Sterling ifølge CIES en markedsværdi på knap 200 millioner euro. Den dansk-bosniske angriber spiller i Tårnby FF på Amager i den fjerdebedste danske fodboldrække.

På få år rikoterede Nikola Sarić med opsigtsvækkende hast ned gennem det europæiske fodboldhierarki. Fra en status som Danmarks største fodboldtalent med prøvetræninger i Tottenham og Barcelona over et uforløst ophold i Liverpool til en tilværelse som arbejdsløs fodboldinvalid i en lejlighed på barndommens gade på Amager. Hvor blev Nikola Sarić af?

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Liverpool, Fodbold og Portræt