Når Gosha Rubchinskiy giver noget sin opadvendte tommelfinger, så følger resten af streetwearbranchen nøje med.

Så da den russiske designer iførte flere af sine modeller baretter til præsentationen af en efterårskollektion lavet i samarbejde med Adidas, var det et fingerpeg om, at man kan forvente at se flere af de ikoniske hatte i gadebilledet ikke bare denne vinter, men også næste år.

Og selv om det ikke ligefrem vrimler med dem på de københavnske gader endnu, så har både Rihanna, Skepta og forskellige modefolk på Instagram vist sig med en af de bløde huer.

 

 

Baret, alpehue, baskerhue. Den runde filthat har mange navne (og de to sidstnævnte kendes ved den lille strop midt i pulden – men vi mænd hælder nok mest til den første, den militære betegnelse, hvis vi skal tænke på den som noget maskulint. Her giver den associationer til Che Guevara og Black Panthers, som vi uden direkte at opfordre til politisk vold, vil anbefale som førsteklasses stilikoner. 

Den anden association, huen giver, er bohême-kunstnertypen, ført an af Picasso.

Begge yderligheder, den rå og den følsomme, er gode inspirationskilder, hvis du overvejer at trække i en baret. For en af de fedeste ting ved den er, at den kan sættes, stort set som du vil, på skrå, tilbage, lige henover panden og så videre.

Det eneste virkelige baret-no-go er, som nogen skrev et sted på nettet, at sammensætte den med en breton-stribet trøje. Med mindre du altså gerne vil ligne en, der er til kostumebal. Så kan du lige så godt gå linen ud og stikke et baguette under armen.

Og her er et par huer, du kan købe:

Gosha Rubchinskiy faux leather trim beret

Gosha Rubchinskiy til 1038 dkk.

Kangol til 429 dkk.

Dansk militærbaret til 198 dkk.

LÆS OGSÅ: Mandagens detalje: Bukser med elastik er perfekt påklædning til din juleforspisning