Hvis man skal udpege ét skæg, som definerede 2010'erne, må det være fuldskægget. Først var det de unge hipstere i skovmandsskjorter og termoveste, der fik underansigtet dækket af veritable måtter. Og efter at have indtaget Halmtorvet på Vesterbro og Jægersborggade på Nørrebro i København udbredte fuldskægget sig hurtigt på tværs af aldre, segmenter og landsdele.

Fuldskægget var ikke længere en identitetsmarkør, men ren mode. Og så var der alle os, der kun kunne fremelske et par dun på overlæben. Vi havde det hårdt. Det satte gang i klinikker, der tilbød transplantationer, så vi med mindreværdskomplekser og identitetskrise kunne komme med i klubben. Hvis vi da bare havde 38.000 kroner på kontoen til sådan en skægtransplantation.

Undertegnet havde ikke de penge og beroligede sig selv med, at moden som sagt altid ændrer sig. 'Hav tålmodighed. En dag bliver det glatte ansigt smart igen.'

Derfor spørgsmålene:

Hvordan skal skægget se ud her i 2020?  Er det nu, at vi med sløj skægvækst kommer på banen som trendsættere? Eller indtager fuldskægget stadig førertrøjen? Og har corona-lockdown haft en indflydelse?

Det har vi spurgt tre eksperter om. Henholdsvis frisør og barber Janus Regel fra Barberen i Vognmagergade i København og Magnus Krysto og Daniel Hijazi fra barbersalonen Henri på Elmegade i København.

”Her i coronatiden kan vi se, at der har været et stigende antal af mænd med skæg. Der har især været mange flere mænd inde hos os, som har fået skæg for første gang i deres liv. De har været hjemme i tre måneder og har tænkt, at nu er det perfekte tidspunkt, for kollegaerne kan alligevel ikke gå og drille mig i den overgangsperiode, hvor skægget går fra at være på vej til at blive et stort fuldskæg. En overgangsperiode, som mange normalt godt kan være lidt bange for," siger Krysto, der er medejer af Henri.