Det her ur burde ikke kunne lade sig gøre scroll-down

Det her ur burde ikke kunne lade sig gøre

Det dansk-singaporeanske ur-brand Atelier Holgur har med ’Frømand’-uret kombineret tool watch med dress watch. Det giver ingen mening med et hånddekoreret mekanisk urværk på 300 meters dybde, siger nejsigerne. Men det er netop den attitude, ur-branchen har brug for, siger fortalerne.

Af Christian Martinez
Foto: PR
Mode Euroman

NOGLE GANGE BLIVER man slået på målstregen, også selvom man kom først. Bare spørg danske Asbjørn Simonen-Andersen, der i begyndelsen af 2021 grundlagde mikrobrandet Atelier Holgur sammen med en tidligere studiekammerat, Matthew de Bakker.

De to ur-entusiaster har gennem halvandet år arbejdet på det nye dykkerur i titanium i et nært samarbejde med ur-producenten Schwarz Etienne i Schweiz og udtænkt et innovativt kassedesign, der byder på integrerede remstifter, som man ofte ser på gamle militærure.

De fleste af disse ure har remmen monteret på uret med fjederstifter, men når dette er en integreret, faststøbt del af ur-kassen, er det stort set umuligt at tabe uret, hvis man bærer det på en NATO-rem. Få måneder efter Ateliers Holgurs debut lancerede Tudor så deres Pelagos FXD, et dykkerur i titanium, der også var udstyret med integrerede remstifter.

’Hvor uheldig kan man være?’ tænkte Asbjørn Simonen-Andersen, der nu ikke alene skulle konkurrere med alverdens mikrobrands, men også med en mastodont som Tudor. Asbjørn Simonen-Andersen havde også en anden udfordring: I modsætning til de fleste andre mikrobrands er Ateliers Holgur ur, kaldet Frømand, ikke ligefrem billigt: Uret koster godt 80.000 kroner.

DET ER IKKE nemt at overbevise ur-nørder om at kaste Rolex-penge efter et ukendt ur-brand. Heller ikke selvom det er lavet i samarbejde med Schwarz-Etienne, der siden 1902 har fremstillet sofistikerede urværker og i dag også laver eksklusive ure i eget navn – når de altså ikke hjælper andre brands med produktudvikling.

’Frømand’ er udstyret med Schwarz Etiennes kaliber ASE 200, et håndlavet mekanisk urværk, der i en vis forstand svarer til at putte en fintunet Rolls Royce-motor i en firehjulstrækker.

Måske det er med til at forklare, hvorfor ’Frømand’ har vist sig at vække følelser hos entusiasterne på diverse online-fora, der ikke altid ved, hvad de skal synes om et robust dykkerur med et mekanisk urværk med håndpolerede komponenter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure