En bølge af fake news på de sociale medier var muligvis med til at påvirke det amerikanske præsidentvalg i 2016. Historier, som at Hillary Clinton havde en alvorlig sygdom, og at Paven støttede Donald Trump, florerede på nettet som nyheder.
Op mod valget i 2020 gør Facebook og Instagram nu en øget indsats for, at det ikke bliver tilfældet igen. Facebook er allerede gået til kamp mod de falske nyheder, men nu skal det være endnu nemmere for brugerne at se, om det de læser, også er sandt.
Et team af uvildige faktatjekkere skal undersøge opslag på både Facebook og Instagram, og hvis det ikke stemmer overens med virkeligheden, kommer der en advarselstekst på opslaget, som indikerer, at der er tale om fake news.
Annonse
Det er stadig muligt at lave opslag med fake news, men hvis opslaget indeholder information, som tidligere er blevet registreret som usande oplysninger, vil man som bruger blive gjort opmærksom på, at opslaget bliver markeret med en advarsel.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.